Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Spli'ski krnjeval: Koncert Željka Bebeka i Zabranjenog pušenja na Gripama, a Belfast Fooda i Mjesnog odbora na Rivi

Spli'ski krnjeval: Koncert Željka Bebeka i Zabranjenog pušenja na Gripama, a Belfast Fooda i Mjesnog odbora na Rivi

Krnju i šentencu nećemo otkriti, a neće biti politike - rekao je organizator Miljen Chovan

U subotu od 11.15 sati maškare preuzimaju vlast u Splitu. Program počinje podizanjem zastave na Pjaci u 11 sati, pola sata kasnije održat će se vjenčanje na Rivi, gdje će maškare preuzeti ključeve grada od gradonačelnika. Uoči ovogodišnjeg krnjevala, u ime Centra plesa organizator Miljen Chovan s timom je predstavio program koji je i ove godine s naglaskom na 'Love Carnivalu', dječjim karnevalima, humanitarnim manifestacijama, raznim plesovima... Program se detaljno, s ažuriranim informacijama po potrebi, može pogledati na stranici krnjeval.com.

- Pred nama je splitski karneval, sve kreće u subotu 18. veljače karnevalskim vjenčanjem, nećemo otkriti o kojem se paru govori, ali su oni ove godine sveprisutni u medijima, oni ni ne znaju da ćemo ih tamo spojiti. Nakon toga otvaramo partyje po Splitu, a sve će završiti na pokladni utorak kada će se na tri trga predstaviti nekoliko bendova. Ove godine imamo preko 20 različitih programa i ovom prilikom zovemo sve neka sudjeluju. Odaberite masku i lijepo se zabavite, zaplešite i uživajte - kazao je Chovan.  

- Naš krnjeval je ljubavna priča, krnju i šentencu nećemo otkriti, ako bude zločest platit će glavom, a politike nema. Kroz ljubav krnje pokaže što je nevaljalo jer da ljubav vlada u gradu ne bi vladala politika - zaključio je. 

Želja svih je zabaviti domaće ljude, ali i one koje u to vrijeme posjete grad. Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić pohvalila se prošlogodišnjim brojkama.

- Spli'ski krnjeval je poseban jer je on krnjeval ljubavi i plesa, tako će i ove godine biti. Za vrijeme trajanja karnevala, prošle godine u Splitu zabilježeno je šest tisuća noćenja, nadamo se da će i ove godine biti tako. Već treću godinu zaredom imamo istog organizatora, tako smo radili marketing cijelu godinu, posjećivali sajmove, što će zasigurno dovesti još veći broj ljudi u grad - kazala je. 

Izdvojimo, u subotu, 18. veljače, u restoranu Bajamonti od 17 sati profesor Goran Borčić održat će predavanje na temu 'Povijest splitskog krnjevala'. Zatim će se u subotu, 25. veljače, od 10 do 12 sati održati dječji krnjeval za osnovnoškolce 'Skakavac' na Rivi, a u 13 sati održat će se krnjeval ljubimaca. U 21 sat istoga dana u Velikoj dvorani na Gripama održat će se krnjevalski koncert Željka Bebeka i Zabranjenog pušenja. 

Pokladni utorak obilježit će svirke Belfast Fooda i Mjesnog odbora na Rivi od 20 sati. Od utorka do petka, dakle od 21. do 24.veljače, tijekom dana će se održavati radionice za osobe s posebnim potrebama, te cirkuske i plesne radionice u Centru plesa.

Organizatoru je, dodajmo, ove godine dodijeljeno 300 tisuća kuna. 

Vaša reakcija na temu