Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićani proizvode personalizirano pivo: Želite li pilsner s okusom čokolade i pancete?

Splićani proizvode personalizirano pivo: Želite li pilsner s okusom čokolade i pancete?

Pokrenuli su crowdfunding kampanju na Indiegogo.com stranici na kojoj su prezentirali projekt

Jeste li probali pivu s kavom ili s okusom pancete? Možda i jeste, ali ako vam na pamet padne neka još luđa kombinacija, dva Splićanina imaju 'na papiru' koncept koji bi omogućio da i ta piva stigne na vaš stol. Jaša Vuković i Roman Garber, naime, već duže vrijeme u svom podrumu kuhaju pivo, pa su došli na ideju stvaranja personaliziranog piva.

- Kada želite naručiti pizzu, nazovete pizzeriju i tražite onu sa sastojcima koji vam odgovaraju. Osnovna ideja našeg projekta 'Brew my beer' koncipirana je točno na tome, da klijent može naručiti pivo koje njemu odgovara i koje ima sastojke i dodatne okuse po njegovoj želji - kaže Roman Garber.

Imaju četiri stila piva: pale ale, amber lager, pilsner i stout, a nakon tog izbora može se dodati okus kave, pržene hrastove korice, ananasa, naranče, chilija i pancete. Ili kombinacija tih dodataka.

- Trenutačno radimo na korijandru i borovnicama, a sezonski će se uvoditi novi okusi u ponudu, te na temelju potražnje od strane klijenata - dodaje Vuković.

Možda će raditi i pivo s okusom čokolade.

Zanimljiva je i opcija da klijent sam bira ime i dobiva dizajniranu etiketu piva, dakle BMB nudi kompletan proizvod, tako da firme ili ugostiteljski objekti mogu imati svoje unikatno piće. I to samo u nekoliko klikova.

Kako bi ostvarili potrebne financije, a potrebno im je 14.000 dolara, odlučili su napraviti crowdfunding kampanju na Indiegogo.com stranici na kojoj su prezentirali projekt. Tu su, naravno, predviđeni i perkovi za one koji se odluče uložiti u ovu priču...

- Trenutačno svjedočimo boomu craft pivovara, ali proizvodnja personalizirane pive na ovaj način da se klijentima omogući eksperimentiranje okusima ne postoji nigdje u svijetu - poručuju Splićani.

A hoće li kuhati pivo s 'nespojivim' kombinacijama okusa samo za ekipu prijatelja, sada je na svima nama...

Vaša reakcija na temu