Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićankama prvo i treće mjesto na natjecanju 'Angel Voice 2016.'

Splićankama prvo i treće mjesto na natjecanju 'Angel Voice 2016.'

Duška Brčić Šušak bila je najbolja s izvedbom skladbe Summertime, a Klara Pavić je izvodeći skladbu Stone Cold bila dva mjesta iza nje

Na nedavno održanom međunarodnom pjevačkom natjecanju za djecu i mlade 'Angel Voice' 2016. u Beogradu, Hrvatsku su, između ostalih, vrlo uspješno predstavile i mlade nade koje nam dolaze iz splitske udruge Glazbeni Talenti Music Talents.

Pod vodstvom njihove mentorice i profesorice glazbe Teane Kovačević, predstavile su se Martina Bakić (14 g.) iz Trilja, Đana Smajo (13g) iz Splita, Klara Pavić (17g) iz Dugog Rata, te Duška Brčić Šušak (17g) iz Sinja.


U najstarijoj dobnoj skupini od 16 do 18 godina Klara Pavić je osvojila treće mjesto  stručnog ocjenjivačkog suda izvodeći skladbu Stone Cold, a Duška Brčić Šušak u istoj dobnoj skupini prvo mjesto u izvedbi skladbe Summertime.

Cure su se, osim solo izvedbama, predstavile i u show programu kao trio, te Đana Smajo u dijelu natjecanja gdje su se izvodile autorske skladbe, gdje je izvela skladbu Stop, autorice glazbe i stihova Teane Kovačević, te aranžera Milija Brajevića.


Na Festivalu, održanom u Ustanovi kulture Palilula, nastupilo je 47 natjecatelja iz 15 država, a naše mlade nade ostavile su dobar dojam, te osim zlata i bronce, dobile i jako puno poziva za nove festivale, te su na tragu i neke nove poslovne suradnje. Mentorica Teana upravo pakira kufere za Maltu, gdje će se predstaviti na festivalu 'Singer stage' s učenicom Kornelijom Petak (11 g), te biti član stručnog suda, kao i na festivalima koji slijede, gdje odlazi s ostatkom cura.

Turska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Makedonija... neke su od zemalja gdje su cure dobile pozive da se natječu, a spomenimo još i ljetni uspjeh Emme Uvalić, koja je osvojila broncu u svojoj dobnoj skupini na međunarodnom festivalu 'Bled Golden Microphone' 2016. na Bledu, te dva zlata koja su u Split s međunarodnog festivala 'Tra la la' u Makedoniji donijele, svaka u svojoj dobnoj skupini, Gabriela Braičić (11g) i Sonja Rogošić (24g). Uspješan nastup u Beogradu bio je, dakle, nastavak nita uspješnih nastupa darovitih splitskih pjevačica.

Vaša reakcija na temu