Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT SPRING GOURMET FAIR: Street food specijaliteti ponajboljih splitskih ugostitelja, koncerti, gledanje filmova s dekica, dječji kutak...

SPLIT SPRING GOURMET FAIR: Street food specijaliteti ponajboljih splitskih ugostitelja, koncerti, gledanje filmova s dekica, dječji kutak...

Hranu će nuditi Bokamorra, Artičok, Šug, Uje oil bar, Bepa, Biberon Sushi, Fabrique...

Danas će, nakon uskršnjih blagdana u Splitu započeti Split Spring gourmet fair by Staropramen na kojem će Splićanima i brojnim turistima koji trenutno borave u Splitu street food specijalitete pripremati neki od ponajboljih splitskih restorana i ugostitelja koji se smatraju pokretačima novog vala turizma u Splitu. Tako će svi koji se nađu u parku Đardinu u idućih šest dana moći uživati u specijalitetima Bokamorre, Artičoka, Šuga, Uje oil bara, Bepe, Biberon Sushija, Fabriquea, Totosa, Make-Make, American Dollar bara te soparnika OPG Ćorić. 

Većina ovih vrhunskih ugostitelja po prvi put izlaze na 'ulicu' kako bi svojim sugrađanima te turistima donijeli nešto novo i zanimljivo u street food konceptu te dodatno obogatili turističku ponudu u predsezoni.

Osim prefinih specijaliteta u splitskom parku očekuje nas i ugodna atmosfera i zabava, pa će tako Đardin zaplesati u jazz, blues, soul i r'n'b ritmovima uz saksofonistu Chucka Borrisa i DJ Bakea u utorak, uz mladu zvijezdu Filipa Rudana u srijedu, Danijelu Večerinović u četvrtak, zabavni Scifidelity orchestra u petak te Manuelu Svorcan u subotu.


Uz Staropramen piknik zonu, dekice i jastučiće na travi, ljuljačke i ležaljke na kojima će kroz dan svi moći uživati i tako iskusiti sve čari ovog predivnog parka tu su i predivni foto kutci koji su već tijekom same montaže privlačile ogroman broj turista, a koji kombiniraju prirodne ljepote parka i elemente koji se savršeno uklapaju i stapaju s parkom poput biljnih i drvenih instalacija, a koje će biti zadužene da predivne fotografije Splita budu poslane u svijet.

Tu je i dječja zona s piknik stolovima, šatorom i prostorom za bojanje i igru, a očekuje nas izložba fotografija po parku, kao i dodatne aktivnosti poput udomljavanje pasa te humanitarna akcija koja će se održati u nedjelju gdje će ugostitelji dio prihoda namijeniti prijateljskoj udruzi osoba s Down sindromom.

Ono što je posebno zanimljivo je da su aktivnosti po danima raspodijeljene po tematskim piknicima kada će ugostitelji svoju dodatnu ponudu prilagođavati temama, tako prvi dan u utorak imamo Uskršnji piknik, u srijedu Peškarija piknik, u četvrtak Brački, a u subotu Vlaški piknik. U petak nakon posla čeka nas veliki splitski Aperitivo, a u srijedu će se emitirati film s foodie tematikom - 'A Good Year' s Russellom Crowom i Marion Cotillard u glavnim ulogama.

U nastavku saznajte koje su sve specijalitete za Split Spring pripremili ovi vrhunski splitski ugostitelji i gosti...

Pizzoka - Bokamorra


Bokamorra pizzaurant&cocktails na Split Spring donosi tradicionalno talijansko jelo panzerotti u svojem signature obliku kao pizzoku. Svoju pizzoku će puniti s nekoliko raznih nadjeva - tako će jedna biti s nekoliko vrsta sira i okusom njihove slavne Cheezus pizze, zatim jedna s pestom, sirom i mortadelom, dok će se treća bazirati na njihovoj mesnoj pizzi Porco mio. Uz ove savršene pizze u street food formi spremaju nam i odlične signature koktele osmišljene posebno za festival.

Sipa i bob - Artičok


Nagrađivani i hvaljeni splitski Artičok nam priprema četiri jela od kojih je teško izdvojiti jedno, ali izdvajamo tradicionalno sezonsko jelo - sipu i bob. Na njihovoj kućici na meniju će se naći i polpete od tune s pireom, roastbeef sendvič s domaćom majonezom, rikulom i kiselom kapulom te sendvič sa sporo kuhanom janjetinom, mladom kapulicom i namazom.

Šug teća: škampi, hama, vongole, dagnje i makaruni - Šug

Nedavno proglašeni najbolji mladi kuhar Duje Kanajet nam između ostalog priprema svoju slavnu teću koja je signature jelo njegovog nedavno otvorenog restorana. U ovom slučaju fotografija govori više od tisuću riječi.

Frigadura - Bepa


Bepa donosi mix morskih plodova kao dio street fooda u obliku Frigadure - svježe s Peškarije za Split Spring platice probiru kozice, trljice i dagnje (ne nužno tim redoslijedom). Bez puno filozofije – malo brašna i prženje. Sve to, poslužuju s krumpirićima i bijelim umakom. Pravi jadranski street food.

Kozice na brujet sa slanutkom - Uje oil bar


Uje oil bar zadužen je za čopkalice i tradicionalne specijalitete poput komiške pogače i pogače s kobajama i kupusom, zatim plate pršuta i sira te mariniranih inćuna i tapenade s domaćih kruhom, ali s njihova menija u oči odmah upada nešto 'na žlicu', a to su kozice na brujet sa slanutkom. Uje nam priprema i nešto 'skoro slatko', pa će imati kolač od rogača, ali i sir iz mišine sa suvim smokvama.

Crispy bacon burger - Totos


Ekipa iz Totosa već je pionir splitskog street fooda, a često gostuje i na zagrebačkim street food festivalima. Kako nema street food festivala bez burgera, omiljeni splitski burgeri sigurno će oduševiti sve posjetitelje Split Spring festivala. Crispy bacon burger s junetinom, pancetom, rikolom, sirom, rajčicom, jajem i barbacue umakom je među najprodavanijim burgerima u Totosu, a nudit će se i na sajmu.

Street food meza - Fabrique


Fabrique za Split Spring priprema puno toga lipoga - osim uštipaka i svojih poznatih domaćih kiflica koje idu uz domaće namaze od sira i paprike, tu je i street food meza s mesnim specijalitetima koja dolazi i kao plata za dvije osobe, a koja sadrži piletinu u panceti, pileća krilca i rebarca te priloge poput krumpirića, zapečenog graha i prženog luka.

Poke bowl - Maka-Maka


MakaMaka za festival sprema tri varijante poke (sushi) bowla i to bluefin sashimi od jadranske tune, organski tofu i togarshi piletine serviran u zdjeli s rižom, povrćem, kavijarom, morskim algama, avokadom te raznoraznim umacima... Iz Maka-Make poručuju da je njihova ponuda 'From Tokyo via Honolulu to Split'.

Tempura kozice - Biberon sushi bar


Biberon sushi bar, omiljeni splitski sushi bar na Split Spring gourmet fair nam donosi azijske specijalitete poput kozica u tempuri, gyoza s mesom i povrćem te spring rolica.

Spare ribs u Jack Daniels umaku - American Dollar bar


American Dollar bar već je u street food krugovima poznat po svojim slasnim svinjskim rebarcima u bbq te Jack Daniels umaku. Uz rebarca koja su realno za dvije osobe, imat će i pulled pork burger s devet sati lagano pečenom svinjetinom.

Vaša reakcija na temu