Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitsko-slovenski dvojac učinio još nezabilježen pothvat: 'Za jedne smo ludi, a za druge hrabri'

Splitsko-slovenski dvojac učinio još nezabilježen pothvat: 'Za jedne smo ludi, a za druge hrabri'

Marko Jurić i Dino Vrbanec su 'kajtali' od Splitskih vrata do Visa

Nezapamćen pothvat napravio je splitsko-slovenski dvojac Marko Jurić i Dino Vrbanec, kitesurfing od Splitskih vrata do Visa. 'Kajtanje' je postao popularan sport, ali, kaže nam Marko, jedriličar Mornara, prijeći ovoliku udaljenost je još nezabilježeno. Krenulo je, kako to biva, spontano. 

- Večer prije spremali smo se za Višku regatu i razmišljali kako ćemo ponijeti opremu za 'kite'. Onda smo izustili da šta ne bismo 'kajtali' do Visa i tako je pala odluka - prepričao je.

Olujno jugo je otežavalo put, valovi oko četiri metra visine, ali uspjeli su. Zbog jakog vjetra su išli nešto sporije, 17 milja na sat, a inače je prosječna brzina 25 milja i stigli su za 80-ak minuta.

Prvi se pamte, ali Marko ne staje. S ekipom se sprema i na još veću udaljenost, od Ploča do Splita.

- Netko može reći da smo ludi, netko da smo hrabri - smije se Marko.

Jedno je sigurno, ljubav i strast ne poznaju granice.

Vaša reakcija na temu