Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Street Workout zaludio Splićane

Street Workout zaludio Splićane

U konkurenciji od 20 natjecatelja slavio je Ivan Ivančić iz Zagreba

Splićani su jučer popodne na Bačvicama imali priliku upoznati se s jednim od novijih načina vježbanja - Street Workoutom. Ova disciplina spoj je gimnastike, vlastite snage i akrobacije te se uz improvizaciju postižu zavidne vježbe i figure. Uz natjecateljski dio, organizirane su i Street Workout radionice i natjecanja za gledatelje u kojima su Splićani rado sudjelovali.


U konkurenciji od 20 natjecatelja jučer je slavio Ivan Ivančić iz Zagreba koji se nedavno vratio sa svjetskog prvenstva u Moskvi, potvrdivši i danas da je jedan od najboljih domaćih natjecatelja. 'Ovdje je zaista predivno, Beach Workout je jako ugodna i lijepa verzija Street Workouta i jako sam sretan što sam pobijedio baš ovdje u Splitu, na Bačvicama!' - izjavio je Ivan, pobjednik natjecanja.

'Cedevita je prepoznala Street Workout kao pravi sinonim zdravog načina života, te smo se odlučili uložiti u ovaj sport. Istraživali smo i došli do osnivača Street Workouta u Hrvatskoj, 'Svetice Workout' iz Zagreba. Povezali smo se s njima i jako smo se brzo razumjeli, shvatili su našu ideju i bili spremni na suradnju. Prošle godine smo zajedno napravili ovaj poligon u Splitu i pokrenuli priču oko Street Workouta u Splitu, kojeg smo za lokalne prilike prilagodili i preimenovali u Beach Workout. Tako je priča krenula, napravili smo poligon, ove godine smo organizirali prvo Cedevita Beach Workout natjecanje za koje se nadamo da će postati godišnji splitski event. Pozvani su najbolji natjecatelji Street Workouta te nas jako veseli što u Splitu, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, broj fanova ovog sporta jako brzo raste', izjavio je Filip Gašpar iz Cedevite koji su u suradnji s Hrvatskim Street Workout savezom organizirali jučerašnje natjecanje.


U Hrvatskoj postoji 11 klubova s preko 400 članova koji se aktivno bave Street Workoutom. Iz Saveza napominju kako se svakim danom sve više ljudi, a posebice mladih, odlučuje za vježbanje na otvorenom. - Interes je ogroman, to je današnjoj mladeži jako interesantno jer je jako zdravo i vježba se na otvorenom. Ja osobno, kao profesor tjelesnog sam jako zadovoljan ovim sportom jer se vježba s vlastitim opterećenjem i jako je mala mogućnost ozljeda - rekao je jedan od osnivača Street Workouta u Splitu, Ivan Matković.

Napomenimo i da se za dobru atmosferu pobrinuo poznati splitski glumac Ivo Perkušić, koji je vodio cjelokupni program.

 

Vaša reakcija na temu