Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: #navigatoR_design STUDIO -21- Otvaranje izložbe 'Između otiska' Ele Pitalo, Ivone Pupačić i Antonie Vidan

STUDIO -21- Otvaranje izložbe 'Između otiska' Ele Pitalo, Ivone Pupačić i Antonie Vidan

U srijedu, 8. svibnja

Otvorenje izložbe 'Između otiska' Ele Pitalo, Ivone Pupačić i Antonie Vidan održat će se u srijedu, 8. svibnja 2024. u 19 sati u galeriji Studio -21-. Kustosica izložbe je Ivana Vukušić.

Izložba ostaje otvorena do 18. svibnja 2024.

'Izložbom Između otiska diplomske radove u mediju grafike predstavljaju tri mlade autorice Ela Pitalo, Ivona Pupačić i Antonia Vidan. Iako tematski raznovrsni, ovi radovi ukazuju na širok raspon mogućnosti grafičkog izraza, a možemo ga pratiti od apstraktnog preko simboličkog i figurativnog pa do gotovo hiperrealističkog. Također, daju nam uvid u vrlo potentnu produkciju kolegija grafike pri Odsjeku za likovnu kulturu i likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu, a nastali su pod mentorstvom profesorice izv. prof. art. Maje Zemunik.

Ovom prilikom referirat ću se na poredbu grafike s drevnom vještinom alkemije kako je jednom prilikom to izrazila kolegica povjesničarka umjetnosti i kustosica Jasminka Babić. Ta metafora me se silno dojmila jer, doista, grafika kao medij koristeći vrlo surove materijale posjeduje moć dočarati čitav raspon zapanjujućih umjetničkih izričaja. A ono što je naročito dostojno našeg divljenja jest sama vještina ovladavanja takvim procesom.(...)', iz predgovora Ivane Vukušić.

Izložba je organizirana uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Splita i Zaklade Kultura Nova.

Vaša reakcija na temu