Sutra na Rivi počinje festival Domestic Split

Sutra na Rivi počinje festival Domestic Split

Za cilj ima predstaviti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta, autohtonih proizvoda i zdrave hrane

Domestic Split - festival rukotvorina i domaćih proizvoda održat će se na Rivi od 27. travnja do 1. svibnja 2018.

- Ova specijalizirana manifestacija ima za cilj predstaviti bogatstvo baštine, tradicijskih obrta, autohtonih proizvoda i zdrave hrane - i sve to u vrijeme izvan glavne turističke sezone ususret prvomajskim praznicima kada se u gradu očekuje veliki broj turista - rekla je Marija Stančin Mijanićvoditeljica projekata iz tvrtke Spalatum DMC. 

Osim sajamskog dijela u okviru ove manifestacije će se održati i promocije i degustacije proizvoda, ali i zanimljive besplatne radionice izrade igračaka od drva za djecu i roditelje. 

- U doba globalizacije ovakvi sadržaji su dodatna turistička atrakcija grada i mjesto na kojem se mogu susresti čuvari starih receptura izrade ukusnih prehrambenih suvenira, suvenira izrađenih tradicijskim tehnikama i novih svježih ideja umjetničkih uporabnih predmeta - dodala je Stančin Mijanić.

Sajam će početi sutra, 27. travnja, otvaranjem na centralnoj pozornici u 12 sati  kada će nastupiti dječja klapa Luč osnovne škole Lučac iz Splita i dječja folklorna skupina osnovne škole Bol.

Radno vrijeme sajma bit će svaki dan od 8 do 21 sat.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare