Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Svečano otvorena izložba učeničkih radova u Galeriji Zvonimir: 'Ovim malim genijalcima treba posvetiti pažnju'

Svečano otvorena izložba učeničkih radova u Galeriji Zvonimir: 'Ovim malim genijalcima treba posvetiti pažnju'

Blaženko Boban je poručio da u Splitsko-dalmatinskoj županiji preferiraju izvrsnost

Među antičkim izlošcima i djelima značajnih hrvatskih slikara u Galeriji Zvonimir u Solinu svečano je u ponedjeljak navečer otvorena izložba radova učenika viših razreda osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije. Prezentirana su 22 djela, od kojih 12 ide na državno natjecanje - izložbu LIK.

- Osobito mi je drago što su s vrhunskih ostvarenjima svoje mjesto našli učenički radovi. Jedno od poslanja ove ustanove je da se bavi edukacijom novih naraštaja umjetnika i tako potiče njihovo stvaralaštvo. Izloženi su prekrasni radovi, u čudu smo da su djelo učenika, vjerujem da će zasigurno među njima biti onih koji će zasjati na našoj umjetničkoj sceni - rekao je Tonći Ćićerić, ravnatelj Doma kulture Zvonimir.

Župan Blaženko Boban je poručio da u Splitsko-dalmatinskoj županiji preferiraju izvrsnost, te da i zbog toga posjećuje ovakve manifestacije.

- Ako se ovim malim genijalcima posveti pažnja, sigurno će postati eminentni umjetnici. Nadam se da će ostati u Hrvatskoj i djelima prezentirati svoj grad, županiju i državu. Zato zahvaljujem Povjerenstvu, školama, učiteljima, mentorima i svima koji ih prate i zaslužni su da se održavaju ovakve manifestacije - kazao je Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić pozdravio je okupljene u svoje i u ime gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića, rekao je da se radi o izuzetnim radovima 'malih-velikih genijalaca' koje je ohrabrio na njihovom putu. 

Svečano otvaranje s dvije pjesme je uveličao tenor Saša Jakelić, a nastupom su oduševili učenici Osnovne škole kraljice Jelene koji djeluju pod nazivom 'Etno grupa 3. d - Mali čuvari baštine'. Dodajmo još da je program vodila Maja Dolić, a Katarina Prlić, predsjednica Županijskog povjerenstva SD županije, zahvalila se svima koji su pomogli u organizaciji izložbe koja se može posjetiti do 2. ožujka.

Vaša reakcija na temu