Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joanna Pocztowa Sveti Nikola dijelio poklone na Rivi

Sveti Nikola dijelio poklone na Rivi

Dolazim vam velika srca i šaljem cijelom svijetu ljubav i mir, što je najveći dar koji čovjek može imati

Na centralnoj pozornici na splitskoj Rivi povodom blagdana sv. Nikole jutros su nastupali sudionici dječjeg festivala Mali Split te dječji zbor Srdelice. Popularni splitski zbor okupljene je počastio nizom svojih dječjih uspješnica, a dobru atmosferu nije uspjela pokvariti ni kiša.

Posebno su se zabavili oni najmlađi uz obilje pjesme, plesa i božićnog veselja, a pogotovo su bili sretni kada ih je posjetio sveti Nikola s darovima.

- Jako sam sretan što sam ovdje u Splitu i što vas sve skupa mogu pozdraviti, prije svega malu dječicu koja su vrlo dobra, malo su roditelji zločesti jer su ih razmazili, ali to ćemo danas zanemariti. Dolazim vam velika srca i šaljem cijelom svijetu ljubav i mir, što je najveći dar koji čovjek može imati. Donio sam vam i pričice koje morate pročitati jer su jako korisne i poučne - poručio je sveti Nikola s bine.

Dodajmo još kako je ovo samo jedno u nizu adventskih događanja u Splitu koje organiziraju Grad Split i TZ grada Splita. Mališani će se sigurno obradovati i 10. prosinca kada na pozornicu dolazi Djed Božićnjak s punom vrećom darova, dok će uz nastup dječjeg zbora Srdelice i koturaljkaški klub Rošule Split izvesti točku Božićna priča.

Vaša reakcija na temu