Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jedina.hr Timelapse: Pogledajte prelijepi zalazak sunca snimljen sa zvonika Svetog Duje

Timelapse: Pogledajte prelijepi zalazak sunca snimljen sa zvonika Svetog Duje

Za sekundu jednog ovakvog videa potrebno je potrošiti četiri minute snimanja bez prestanka

Produkcijska kuća Jedina.hr iz Splita napravila je timelapse zalaska sunca snimljenog sa zvonika Svetog Duje. Radi se, kazali su nam, o kadrovima koji će biti prikazani u novom glazbenom spotu Branka Medaka za pjesmu 'Dalmacija uvik fali' s kojom će ove godine nastupiti na Splitskom festivalu.

- Timelapse je posebna tehnika snimanja i sastoji se od fotografiranja velikog broja fotografija u određenom vremenskom intervalu. Prilikom snimanja potrebno je ne micati kameru, jer i najmanji pokret narušava kompletnu snimku. Stoga se preporučuje snimanje sa stativa. Sada zamislite koliko je ta tehnika zahtjevna u srcu sezonu u centru grada, kada vrvi turistima, a za sekundu jednog ovakvog videa potrebno je potrošiti četiri minute snimanja bez prestanka i bez micanja - rekli su nam autori.

Vaša reakcija na temu