Treće izdanje festivala 'Ispod bine' počinje večeras, provjerite program

Treće izdanje festivala 'Ispod bine' počinje večeras, provjerite program

Od 8. do 10. studenog u Domu mladih održava se sound art festival

Treće izdanje 'Ispod bine', sound art festivala otvara se večeras u 20 sati otvorenjem izložbe 'Tko radi scenu - dizajn za nezavisnu glazbu u Hrvatskoj' u lobiju MKC-a, Dom mladih Split, a festival traje od 8. do 10. studenog u već utabanim prostorima Doma mladih u Splitu: u lobiju MKC-a, Amfiteatru i posebno za ovaj festival dovedenog u funkciju prostora ispod bine.

Nakon premijernog izdanja u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu (rujan 2018.), izložba 'Tko radi scenu? Dizajn za nezavisnu glazbu u Hrvatskoj 2011.- 2018.', kustosa Bojana Krištofića i Svena Sorića, u sklopu programa festivala Ispod bine stiže u Split! Izložba predstavlja radove nove generacije dizajnera/ica i ilustratora/ica, nastale unazad sedam godina u kontekstu lokalne alternativne glazbene scene Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra, Splita, Siska i Koprivnice te ranije rijetko izlagane u galerijskom prostoru. Pred vama su mladi (sub)kulturni/e udarnici/e svježih i nesputanih izraza, a među njima i splitske dizajnerske snage: odabrani plakati KLFM-ovog Radija na cesti, Kockinih plakata, i naravno, prva dva izdanja Ispod bine.

Drugi dan festivala, u petak, 9. studenog, čeka nas čak tri nastupa vrsnih eksperimentalnih glazbenika različitih izričaja. Program počinje u 19 sati u Amfiteatru vizualno-akustičnim performasom beogradskog kolektiva WoO & Incredible Bob, nakon čega slijede nastupi najdugovječnijeg splitskog eksperimental noise muzičkog projekta The Karmakumulator u 21, te u 23 sata originalnog otočkog eksperimentalnog benda Lice Mista iz Preka na Ugljanu.

Da ne bi bilo da u zvukovnom ekperimentu nema žena, treći dan posvećen je upravo njima. Započinjemo ga u lobiju MKC-a prezentacijom teorijskog prvijenca Manje Ristić 'Treperenja, traktat o prirodi zvuka i uvod u teoriju improvizacije', što je samo uvod u dva improvizacijska koncerta; upravo za ovu priliku oformljeni međunarodni projekt Beyond Frames (Irene Kepl, Tena Novak Vincek, Damir Prica Kafka, Mirjana Vodopija i Andrej Beštak) premijerno će nastupiti u 21 sat ispod bine, a nakon njega slijedi impro nastup violinistice i eksperimentalne glazbenice Manje Ristić pod nazivom Crni otok / Black Isle u 23 sata.

Festival Ispod bine zajednički je projekt kustosice i producentice Natashe Kadin i ton majstora i zvukovnog umjetnika Hrvoja Pelicarića koji se u produkciji udruge Mavena i u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrum Split odvija u Domu mladih u Splitu od 2016. godine. Ovogodišnji partneri festivala su Hrvatsko dizajnersko društvo i Austrijski kulturni forum, a festival se realizira uz pomoć donatora Ministarstva kulture RH, Grada Splita, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, Turističke zajednice grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. 

ISPOD BINE #3

PROGRAM:

Četvrtak, 8.11.

MKC Lobi

20 h Otvaranje izlozbe TKO RADI SCENU? + KLFM SOUNDSYSTEM

Petak, 9.11.

AMFITEATAR

19 h WoO and Incredible Bob 

ISPOD BINE 

21 h THE KARMAKUMULATOR

23 h LICE MISTA 

Subota, 10.11.

MKC LOBI

19 h predstavljanje knjige “Treperenja, traktat o prirodi zvuka i uvod u teoriju improvizacije” teorijski prvijenac Manje Ristić 

ISPOD BINE

21h BEYOND FRAMES, audiovizualni projekt

Irene Kepl /A/ – violina

Tena Novak Vincek /HR/ - violina, vokal

Damir Prica Kafka /HR/ – klavir, saksofon

Mirjana Vodopija & Andrej Beštak /HR/ – vizualne intervencije 

23 h Manja Ristić: CRNI OTOK / BLACK ISLE


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare