Umjetnička obitelj: Katarina Jakelić napisala pjesmu, njen muž Saša je pjeva, a njihov sin Nino glumi u spotu kojega je režirao stric Sina

Umjetnička obitelj: Katarina Jakelić napisala pjesmu, njen muž Saša je pjeva, a njihov sin Nino glumi u spotu kojega je režirao stric Sina

Vokalisti Salone su s poznatim tenorom HNK Split snimili stvar 'Partija je tenor bili'

Saša Jakelić i Vokalisti Salone snimili su spot za pjesmu 'Partija je tenor bili', koja je dobila treću nagradu žirija na nedavnim Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu. Tekst je napisala Katarina Jakelić,  glazbu i aranžman potpisuje Saša, a zanimljivo je da je gitare odsvirao njihov sin Nino koji je ujedno i glumi u spotu.

Pjesma je svojevrsna životna metafora svakog za života neshvaćenog umjetnika kojeg tek prepoznaju nakon što napusti ovaj svijet. Svojevrsni hommage započinju basevi, nastavljaju baritoni i tenori, a Sašina dionica pri kraju pjesme glasovno personificira duh tenora.

Redatelj spota je Sina Jakelić, Sašin brat, a sniman je na lokacijama Šolte i kliške tvrđave. A evo što je Saša Jakelić rekao:

- Meni je posebno drago šta pismu pivan s Vokalistima Salone jer san odavno ima želju zapivat sa njihovin tenoron Špiron Jurićen. Pitaju me sad o kome je pisma, a ja kažen da u suštini nije o nikome posebno napisana, može bit i o vašen ocu, materi, prijatelju. Posebno mi je drago šta su neki kadrovi spota snimani na mojoj Šolti, supruga napisala prekrasan tekst pisme, sin mi je svira i glumija, a brat je autor spota. Nekako smo baš familjarno zaokružili cilu priču. Evo, nedavno je ovaj svit napustija naš čuveni tenor svjetskog glasa Joso Špralja i čast mi je bila čut pismu ka' popratni glazbeni broj u emisiji Gorana Pelaića na Radio Splitu. Nadan se da će publika prepoznat iskrenu priču i poruku ove pisme. Nemojmo zbog ljubomore i sličnih poriva zanemarivat talente i ljude koji svitle među nama dok su tu, žive i rade, nego pustimo da nan oplemene živote i budimo zahvalni na tome dok su živi.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare