Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Utemeljena nova glazbena nagrada: 'Zlatni Grgur' će se dijeliti za izniman doprinos splitskoj glazbenoj sceni

Utemeljena nova glazbena nagrada: 'Zlatni Grgur' će se dijeliti za izniman doprinos splitskoj glazbenoj sceni

Prva priznanja će biti uručena 1. listopada, na Međunarodni dan glazbe

Prva dodjela priznanja 'Zlatni Grgur' u formi svečane akademije uz prigodni nastup Gradskog mandolinskog društva 'Sanctus Domnio', prof. Ivana Božičevića i grupe 'Repassage' održat će se u subotu, 1. listopada, s početkom u 19 sati u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci.

Dodjeljivat će se priznanja za doprinos glazbenoj sceni grada Splita, i to 'Zlatna Floramye' za žene (pojedinačna ili skupna) i 'Zlatni akvarel'  za muškarce (pojedinačna ili skupna), zatim će nova splitska glazbena nada dobiti nagradu 'Zlatni tić', a za izniman doprinos glazbenoj sceni grada Splita dijelit će se 'Zlatni Grgur'.  

Pokrovitelji ovog događaja su Grad Split i Hrvatska glazbena unija, a intencija je uspostavljanje strukovnog priznanja za istaknute splitske glazbene umjetnike i ansamble iz područja klasične, jazz i blues glazbe. 

Za utemeljenje ove nagrade odabran je 1. listopada, jer se na taj datum obilježava Međunarodni dan glazbe.

Vaša reakcija na temu