Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRAJ: Paljenjem krnje završile Donjokaštelanske maškare o kojima će se još pričati

KRAJ: Paljenjem krnje završile Donjokaštelanske maškare o kojima će se još pričati

KKU Poklade je prva registrirana karnevalska udruga u bivšoj državi i kao takva nastavlja tradiciju donjokaštelanskog Krnjevala koji datira iz 1813.

17.30 - Donjokaštelani su užgali krnju u kojemu su svi prepoznali Milorada Pupovca. Neplanirano je planula i lutka u obliku Andreja Plenkovića. Tijekom povorke izveden je i skeč s vaterpolistima Crvene zvezde, a u povorci su se našle figure Mamića i vojnih zrakoplova.

Uz grupe koje su iz Kaštela u povorci maškara sudjelovale su i grupe iz Rijeke, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Puntamika, Primoštena, Sračinca, Korenice, Trogira, Otoka,...

KKU Poklade je, dodajmo, prva registrirana karnevalska udruga u bivšoj državi i kao takva nastavlja tradiciju donjokaštelanskog Krnjevala koji datira iz 1813. Udruga je član Hrvatske udruge karnevalista i FECC-a.

17.05 - Paljenje krnje

16.43 - 'Zvezdaš' ponovno završio u moru

15.30 - Ove godine se obilježava 206. obljetnica Donjokaštelanskog krnjevala. Pratimo povorku...



Vaša reakcija na temu