UŽIVO S ULTRE: Na Poljud stigli gradski vijećnici predvođeni Škorićem

UŽIVO S ULTRE: Na Poljud stigli gradski vijećnici predvođeni Škorićem

Švicarci slave Federera, ali im je i žao Čilića

1.13 - Čeka se red na punktu na kojem svećenici dijele vodu pod motom 'never thirst'. Neki partijaneri su se poželjeli fotografirati s fratrima, a Damira Stojića smo zatekli u priči s dvojicom Amerikanaca.

1.03 - Pokemoni iz Njemačke...

23.43 - Na Ultru je došao i gradonačelnik Krstulović Opara sa suprugom


23.36 - Gradski vijećnici su došli na Ultru. Tu su Ivica Grubišić, Mirna Kovačić, Petar Škorić, Božo Zadro i Krešimir Budiša.


22.46 - Ovaj maskirani ne krije odakle dolazi. Iz Austrije


22.28 - Moda iz New Yorka


22.21 - Ovaj doktor dolazi iz Danske


22.19 - I Egipćanima je Split super. Prvi put su došli...


22.11 - Nitko ne može reći da nije vidio poruku...


22.05 - Oni su se došli zabaviti iz Slovačke...


21.56 - Jedan momak se opasno zateturao, odmah mu je skočila pomoći žena koja skuplja boce, a potom i djelatnici hitne pomoći. Dali su mu vode, sve je u redu, 'razbudio' se...


21.37 - Kamioni čija je zadaća blokirati cestu ako bude potrebe i večeras su oko stadiona. Postao je to dio antiteroristočke zaštite kod događaja koji okupljaju puno ljudi.


21.26 - Večeras znatno ranije i čini nam se još i više pristiže partijanera. Zadnji dan je na poljudskom stadionu, želi se iskoristiti svaki trenutak.


21.17 - Na autobusnoj stanici kaj Poljuda zalijepljenjle su vjerske poruke na engleskom jeziku.


21.15 - Mahat će se večeras i Hajdukovom zastavom među stotinama drugih.

Slavit će se pobjeda na startu prvenstva, i to ne bilo koja, protiv 'filijale' na Maksimiru.

Čekali su momci da završi utakmica, raspoloženo i navijački ulaze na stadion.


20.57 - Mladi studenti iz  Švicarske s prijateljicom iz Hrvatske uživaju u Splitu već nekoliko dana.

Švicarsko-hrvatsku kombinaciju možemo vidjeti i na Poljudu, ne samo u Wimbledonu, zafrkavamo ih.

Vesele se na spomen pobjede Federera, ali pristojni kakvi jesu, žao im je i što je Marin Čilić izgubio.

20.46 - Zadnjeg dana Ultre, kako čujemo, stižu malo među partijanere gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban

19.44 - Nema nikakve gužve oko Poljuda, policajci u civilu zaustavljaju one za koje su posumnjali da preprodaju karte. Među njima je i jedan koji zove 'svog čovika' prije nego popriča s policijom. Nije mu pomoglo.


18.30 - Današnji, treći i posljednji dan splitskog dijela festivala obilježit će nastupi prvog DJ-a svijeta Martina Garrixa, zatim Hardwella, Afrojacka, Nickyja Romera, Showteka, The Martinez Brothersa i mnogih drugih koji će nastupiti na četiri pozornice na Poljudu. Nakon toga slijedi mini turneja po najljepšim hrvatskim otocima – ponedjeljak je rezerviran za uživanje na plaži Zlatni rat u sklopu Brač Regatte, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na otok Hvar gdje će na tulumu Ultra Beach uživati u nastupima Dash Berlina, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana, Vicetonea te domaćeg dvojca Vanillaz. Closing Party se održava na Visu, točnije na tvrđavi Fortica uz program Resistance koji predstavlja B2B nastup Sashe i Nic Fanciullija.

15.46 - Iako bura i danas pokazuje zube, iz Ultre poručuju kako im neće poremetiti ni planove za večeras. Sinoć su letjele reklame, srušila se i ograda u snažnom refulu, ali partijalo se cijelu noć bez problema.

- Ide sve prema planu - kaže Tomislav Bosec iz PR tima Festivala.

Nema odgode početka ni otkazivanja zadnjeg dana na Poljudu.  

13.10 - Na Ultri je bio i naš Veljko Martinović, pogledajte njegovu fotogaleriju...

10.10 - Druga noć Ultra Festivala protekla je s manje liječničkih intervencija na Poljudu nego što ih je bilo prve večeri. Kako je otkrio dr. Dubravko Šola sa Zavoda za hitnu medicinu, do pet sati ujutro reagirali su u 10 slučajeva.

Od toga, šest partijanera je prevezeno na Hitni kirurški prijem. Fraktura ključne koste i lomovi nogu su najčešće ozljede iz noći sa subote na nedjelju dok je u petak bilo više riječ o intoksikaciji.

Dodajmo da ni drugu noć vatrogasna ekipa nije imala intervencija.
Na Poljudu je, inače, 18 vatrogasaca sa četiri vozila.

9.15 - Drugog dana Ultre privedeno je 111 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (95). Nad tri osobe se provodi kriminalističko istraživanje zbog dilanja droge. Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122,23 grama marihuane, 34,34 grama kokaina, 80,12 grama amfetamina, 1,32 grama MDMA i dva LSD-a.

Zabilježeno je devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Kao i prethodnog dana, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ugrožavanja sigurnosti građana i oštećenja imovine – poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare