Večeras na Rivi nastupa Matt Shaft, a njegova priča neodoljivo podsjeća na onu 2Cellosa

Večeras na Rivi nastupa Matt Shaft, a njegova priča neodoljivo podsjeća na onu 2Cellosa

Ovaj virtuoz je uspio uklopiti violinu u modernu pop glazbu

Matt Shaft (Matej Magdić) frontman banda  je multiinstrumentalist koji sam snima apsolutno sve instrumente na svojim pjesmama jer smatra da je to jedini način da svoje brojne glazbene ideje zaokruži u skladnu cjelinu. Uz njega će na splitskom koncertu večeras na Rivi s početkom u 20 sati nastupiti Karlo Magdić (bubnjevi), Antonino Šimić (bas), Ivan Kero (klavijature).

Matt je virtuoz na violini i kroz svoje pjesme trudi se prožeti tradicionalne glazbene elemente modernima. Kako je uspio uklopiti violinu u modernu pop glazbu, a vidimo da zna dobro napraviti i 'cover' nekih svjetski popularnih pjesama, Shaft bi mogao imati svijetlu budućnost na glazbenoj sceni. Stoga nas njegova priča neodoljivo podsjeća na onu 2Cellosa, koji su svoju karijeru gradili sličnim putem, preko YouTubea, obradama stranih i domaćih hitova.
Najznačanije svirke do sada su mu bile u Kset-u, Rockmarku, Vinylu, u finalu Imagine festivala 2016., INmusicu 2017. te Karlovačko RockOffu na kojem je njegov zadnji singl 'Budi radostan' dobio nagradu za najemitiraniji singl cijelog festivala. Svoj stil opisuje kao mješavinu popa, folka i indiea.

Nakon kocerta, dodajmo, nastavit će se DJ program (Alan Mornar).

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare