Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO 'Mali dućan strave' splitskih gimnazijalaca zaslužio dugotrajni pljesak

VIDEO 'Mali dućan strave' splitskih gimnazijalaca zaslužio dugotrajni pljesak

Mjuzikl su izveli učenici splitske Prve gimnazije i Astor Collegea iz Dovera

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu Split sinoć je premijerno izveden horor mjuzikl komedija 'Mali dućan strave' (Little Shop of Horrors) kojeg su izveli učenici splitske Prve gimnazije i Astor Collegea iz Dovera. Priča je to o golemoj biljci ljudožderki koju uzgaja smušeni cvjećar hraneći je ljudskom krvlju. Djelo je skladao Alan Menken, a libretist je Howard Ashman.

Ravnatelj Prve gimnazije i izvršni producent mjuzikla Marijan Puljiz podsjetio je da je riječ o sedmom zajedničkom projektu sa školom iz Dovera, ističući kako su svi apsolutno zadovoljni izvedenim mjuziklom.

- Djeca su se silno veselila svemu tome i marljivo radila još od veljače sve do danas. Večeras su zablistali na pozornici što je publika nagradila velikim pljeskom. Koliko je zanimanje za ovu predstavu, najbolje govori podatak da su rasprodane karte za sve predstave - kazao je Puljiz.

Osim Marijana Puljiza, izvršni producent je i Chris Russell. Glavne uloge su dobili učenici Albina Grčić i Luka Ružić Marušić

- Presretna sam što je premijera prošla u najboljem redu, pao nam je teret vidjevši sretnu publiku. Naš trud svih ovih mjeseci se isplatio! Ovo je bilo jedno veliko iskustvo za mene i moje kolege, naučili smo mnogo i sretni smo što ćemo se predstaviti splitskoj publici, ali nas jako veseli što ćemo nastupiti u Doveru - kazala je Albina Grčić.

Luki Ružiću Marušiću ovo je prvo iskustvo igranja u mjuziklu.

- Sretan sam što je premijera dobro prošla, svi nam čestitaju, tako da je rad svih ovih mjeseci došao na vidjelo večeras kada smo stali na pozornicu. Ovom prigodom zahvalio bih se svim našim profesorima i svima koji su radili na ovom projektu koji će, vjerujem, nastaviti dobrim izvedbama i dalje veseliti publiku.

Uz glazbenu pratnju ad hoc sastavljenoga glazbenog ansambla, u solističkim i zborskim ulogama angažirana su 44 učenika, od kojih 34 iz Splita i deset iz Dovera. 

Dirigent Hari Zlodre rekao je da je to rock mjuzikl, glazbena forma svima poznata još od Lloyda Webbera, koja u sebi skriva swing i blues, ali pisana je u vedrom tonu i namijenjena mladim naraštajima.

- Ne postoji većeg užitka za mene nego raditi s ovim mladim taletnima, uživao sam svakog trenutka, kako na probama tako i večeras. Pokazali su se kao pravi profesionalci - poručio je Zlodre. 

Mjuzikl će se izvesti još tri puta: danas te u subotu, kada će se održati matineja u 11 sati i večernja izvedba u 19 sati. Osim na velikoj sceni splitskoga HNK, splitski i doverski srednjoškolci u prosincu će izvesti mjuzikl i u White Cliffs Theatru u Doveru.

Vaša reakcija na temu