Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com 16. Večer kaštelanskih vina u ožujku

16. Večer kaštelanskih vina u ožujku

Pozivaju se vinari s područja Kaštela da donesu svoja vina na uzorkovanje

Povodom proslave Dana grada Kaštela 1. ožujka, održat će se 16. Večer kaštelanskih vina. Organizatori ove večeri društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine 'Bijaći' i Udruga kaštelanski crljenak, pozivaju sve zainteresirane vinare koje žele sudjelovati na ovoj manifestaciji, da od četvrtka do subote(od 24. do 26. siječnja), donesu svoja vina na uzorkovanje.

Poziv se odnosi na sve vinare s područja Kaštela koja imaju OPG. Uzorci će se zaprimati navedenim danima u prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom, i to u četvrtak i petak od 17 do 19 sati, te u subotu od 9 do 12 sati.

Zainteresirani trebaju donijeti po tri boce od 0,75 ili 1 litre za svaki uzorak, a može se prijaviti maksimalno po jedan uzorak za svaku od kategorija. I ove godine kategorije su: bijelo vino, crno vino i opolo, sva vina berbe 2018. godine, te kategorija odležanih crnih vina.
Svi uzorci vina bit će ocijenjeni od strane posebne komisije koju će činiti renomirani enolozi, a proglašenje najboljih vina i vinara održat će se 1. ožujka.

Uz društvo Bijaće i Udrugu kaštelanski crljenak suorganizatori ovog događanja su i PZ Kaštelacoop. Organizatori napominju da bi se 7. Nacionalno ocjenjivanje vina proizvedenog od Crljenka kaštelanskog, kao posebna manifestacija trebalo organizirati koncem lipnja.

Vaša reakcija na temu