Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAJEDNICA CENACOLO Priče mladih koji su se iščupali iz pakla droge

ZAJEDNICA CENACOLO Priče mladih koji su se iščupali iz pakla droge

Bijeg od istine i realnosti su tražili u lažnoj sreći

Što je zapravo ovisnost? To je znak, simptom tuge. To je jezik koji nam govori o patnji koju treba razumjeti. Kada ih sretnemo na ulicama, izbjegavamo ih, često skrećemo pogled s njih, te se pravimo da ih ne vidimo i ne primjećujemo. Njihovo ime je narkoman.

Ekipa emisije 'Velike priče malih ljudi' posjetila je Zajednicu Cenacolo u Međugorju. Dočekali su ih dvije cure i dva dečka - Ana, Lea, Ranko i Patrik. Svi oni su prošli kroz pakao droge, dotaknuli dno i sad su u Međugorju u Zajednici Cenacolo - mjesto gdje se čovjek u nevolji može vratiti sebi i Bogu.

Ono što je zastrašujuće jest činjenica da su dvije djevojke, Lea i Ana, već s 12 godina ušle u ovisnost o alkoholu, a već s 14 o drogama. Iako mnogi to ne shvaćaju, iz začaranoga kruga u paklu ovisnosti nije lako izaći. Naime, nakon što se organizam navikne na djelovanje različitih supstanci, on traži još. Ovo četvero mladih bijeg od istine i realnosti tražilo u lažnoj sreći.

Vremena su se primijenila, kako otkrivaju, u Zajednici Cenacolo u Međugorju trenutačno su smješteni i oni koji se liječe od raznih vrsta ovisnosti, a ne samo od ovisnosti o drogama, sve više ovisnika o kladionicama i kocki, depresivnih ljudi...

Ovisnost ne ubija ovisnika. Ona ubija obitelj, djecu, roditelje, supružnike i sve one ljude koji su mu pokušali pomoći. Svjedočanstvo iz Zajednice Cenacolo Međugorje pogledajte u novoj epizodi emisije 'Velike priče malih ljudi'.


Vaša reakcija na temu