Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zvijezda 'The Voicea' u novom splitskom bendu 'Info'

Zvijezda 'The Voicea' u novom splitskom bendu 'Info'

Glazbeni pravac kojega smo odabrali bit će pop rock, ali s dozom vokalne polifonije, više okrenut mlađoj publici

Splitski bend Info objavio je svoju prvu pjesmu i spot. Radi se o novom peteročlanoj pop rock grupi iz Splita koja je, poručuju, domaćoj glazbenoj sceni odlučili podariti novi zvuk. Bend čine članovi iz Splita, Dubrovnika, Imotskog i Žrnovnice i to: Ivan Anić, Ivan Trpimir Lozić, Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Rade Popadić. Članovi benda ističu da su potpuno samostalna glazbena cjelina, što znači da rade i snimaju točno to što žele.

- Ideja za osnivanjem benda rodila se još prošlog listopada. Mjesecima smo tražili članove koji će se potpuno uklopiti u koncept benda, a to je urbani pop rock zvuk. Poštujemo dalmatinski glazbeni izričaj, čak je dio benda pjevao u klapama, ali smatramo da hrvatskoj glazbenoj sceni nedostaje jedan kvalitetan mladenački pop rock bend - rekao je Ivan Trpimir Lozić.

- Glazbeni pravac kojega smo odabrali bit će pop rock, ali s dozom vokalne polifonije, više okrenut mlađoj publici. Želimo unijeti osvježenje na domaću glazbenu scenu jer ono što ćemo mi ponuditi u glazbenom smislu ne vidim da uopće trenutno postoji - dodao je Lozić koji je rekao da je bend snimio još nekoliko pjesama, ali da su se odlučili da prva bude 'Samo noćas' jer smatraju da ima točno onakav zvuk s kakvim se novooformljeni bend želi predstaviti.


Info je prilično svestran glazbeni bend. Hrvoje i Antonio su studenti glazbene akademije, pri tom je Antonio skladatelj i voditelj zbora Vis Veritas, a Hrvoje aranžer i producent. Rade je sedam godina pjevao u klapi Sveti Florijan (osvajači 50. Splitskog festivala s hitom 'Kako ću joj reć da varin'), Ivan Anić je javnosti postao poznat po nastupima u The Voiceu, a Ivan Trpimir Lozić pjeva u VIS 'Dominik' i bendu Aura.

Tekst za debitantsku pjesmu 'Samo noćas' napisao je Pjero Mirić, a glazbu član benda Antonio Grkeš. Spot je snimljen u Primoštenu, a snimio ga je trio Sanda Grgas Prkić, Petar Prkić i Augustin Bilandžić. Kadrove dronom snimio je Josip Jadrijević, a glumačke sposobnosti pokazala je Katarina Najev.

Vaša reakcija na temu