Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BARBIR U '1 NA 10' Plenkovića bih usporedio sa Sanaderom, Ivošević je kao Grdović, a znate li tko je imperator Dalmacije?

BARBIR U '1 NA 10' Plenkovića bih usporedio sa Sanaderom, Ivošević je kao Grdović, a znate li tko je imperator Dalmacije?

SDP-ovac je opisao i Puljka, Grbina, Ostojića, Milanovića, Jurjevića...

Damir Barbir, predsjednik SDP-a Split, gost je naše rubrike '1 na 10'. Evo kako je opisao 10 kolega s političke scene...

ANDREJ PLENKOVIĆ: Njegovo ime postalo je sinonim za zaštitnika afera. Broj afera je gotovo nemoguće pratiti zbog dinamike nastajanja novih. Korupcija mu je gotovo oduzela više ministara nego što ih je sam izabrao. Borg afera je gospodarski prouzročila gotovo istu štetu kao i privatizacijska pljačka. Po političkom putu usporedio bih ga s Ivom Sanderom. Slijede iste obrasce, samo Plenković to puno uspješnije i diplomatski mudrije radi.

BOJAN IVOŠEVIĆ: Kada bih ga morao usporediti s estradnom zvijezdom hrvatske glazbene scene, to bi bio Mladen Grdović. Njegove pjesme su jasne, jednostavne i svi ih rado pjevaju. Ponekad popije pa mu se omakne, ali to ne utječe na kvalitetu pjesama. Nema toga što dobra radionica ne može popraviti!

IVICA PULJAK: Mi smo svi isti, a on je različit. Dok smo se mi bavili dječjim igralištima, klupicama, invalidskim rampama i prilazima te drugim 'nebitnim' svakodnevnim stvarima, čovjek se bavio česticama i to u meni budi iskreno divljenje. Volio bih ipak da mu Split ne bude samo nepotrebna etapa u životu koju treba odraditi jer znam da mu je samo svemir granica! Tko pjeva zlo (ne) misli…

PEĐA GRBIN: Budući hrvatski premijer. Elokventan, obrazovan i jasan u svojim stavovima, a opet jednostavan, realan i dostupan svima i uvijek. To su kvalitete koje su ljudima potrebne kod modernih lidera što on svakako jest.

VICE MIHANOVIĆ: Njegov slogan u kampanji ViceGradonačelnik govori mi da se čovjek do kraja mislio hoće li biti gradonačelnik ili zamjenik gradonačelnika, a možda i gradonačelnik s porokom ('vice', eng.: zamjenik, porok). Moguće da on to nije razumio na prvu, ali tko bi mu zamjerio? Svakako, mislim da zaslužuje još najmanje jednu šansu u gradonačelničkoj utakmici kao kandidat HDZ-a.

RANKO OSTOJIĆ: Čovjek sa stavom i karizmom. Mislim da još puno može dati SDP-u kao predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije. Nikad se nije bojao borbe i pri tom mu nikad nije u prvom planu bio rezultat nego poruka iza koje stoji.

MARIN JURJEVIĆ: Sinonim za splitski SDP 90-ih. Tih godina, kada nije lako bilo biti SDP-ovac, bio je prvi i najizloženiji svim vrstama napada. Uz to, bio je i prvi na braniku diskriminiranih i marginaliziranih u tim teškim vremenima. U svakom razgovoru s njim osjećam mudrost, ali i revolucionarni nerv koji je zauvijek dio njega.

ZORAN MILANOVIĆ: Predsjednik sa stavom. Nekome se ti stavovi neće uvijek svidjeti, ali svakako su autentični i nezamjenjivi. Jedina poluga državne vlasti koja ima svoj te istovremeno jasan hrvatski stav, a ne onaj nametnut iz Bruxellesa.

ANTE SANADER: Još jedan iz poznatog HDZ-ovog reda 'Sanaderovih'. Vatrogasac svih HDZ-ovih požara. Žari i pali. I kuha punjene paprike sa Željkom Kerumom kad treba. Kad on pokaže na plijen, strvinari ga očerupaju u trenu. Imperator Dalmacije. Njegov palac gore gledaju svi HDZ-ovci sa sjajem u očima, a palac dolje je poput prokletstva. Alfa, omega i vatrogasni šmrk u jednom.

MIRO BULJ: Po širini svog znanja jasno je da se razumije u sve, od cijepljenja do aerodinamike. Čekam samo dan kada će slavodobitno obaviti prvu operaciju u bolnici. Čovjek iz naroda baš za sve. Enciklopedija hrvatske politike.

Vaša reakcija na temu