Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BOJAN IVOŠEVIĆ U '1 NA 10' Kerum je zloćudni tumor grada, Krstuloviću Opari je Marjan velika mrlja, strah me pomisliti što bi bilo da Kotur dođe na vlast...

BOJAN IVOŠEVIĆ U '1 NA 10' Kerum je zloćudni tumor grada, Krstuloviću Opari je Marjan velika mrlja, strah me pomisliti što bi bilo da Kotur dođe na vlast...

Opisao je u par rečenica i Marijanu Puljak, Jakova Prkića, Antu Čikotića, Antu Zoričića...

Splitski aktivist Bojan Ivošević, glasnogovornik popularne Facebook stranice 'Dnevna doza splitskog nereda', gost je naše rubrike '1 na 10'...

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Kandidat kojeg su u drugom krugu mnogi birali kako se Splitu još jednom ne bi dogodio Kerum, da bi na kraju ušao s njim u kompromiskuitetnu koaliciju. Od njega kao gradonačelnika očekivao sam puno više, a dobili smo jednu figuru za protokole dok je grad na rubu kolapsa podijeljen između HDZ-ovih i Kerumovih tvrtki i ustanova. Velika mrlja mandata svakako mu je Marjan gdje osim pustošenja šume koje se dogodilo za vrijeme sanacije ujedno odbija provoditi zakone. Iste one zakone koje je i sam kao zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog sabora izglasao.

ŽELJKO KERUM: Zloćudni tumor ovoga grada koji su proizveli HDZ i SDP. On je 12 godina vlast u ovom gradu i županiji na ovaj ili onaj način te postaje tužno gledati kako svako četiri godine najavljuje povratak bez da je ikad otišao. Umjesto pošalica 'Žele se vraća' volio bih vidjeti film 'Žele dugove vraća', al' taj film nećemo gledati u našim kinima. Unatoč svemu negativnom ujedno je jedan od najiskrenijih političara, pa mu se teško može prigovoriti da je prevario birače koji su ga izabrali, više se moramo zapitati tko to živi među nama kad se zgražamo nad izjavama i potezima dotičnog. 

GORAN KOTUR: Ako je dotični najbolje što splitski SDP može ponuditi, onda žali bože splitske ljevice. S obzirom da smo mogli vidjeti kvalitetu njegovog upravljanja u periodu dok je bio na čelu Upravnog vijeća JU PŠ Marjan, kada su se dogodile brojne nezakonitosti koje sad polako dobijaju sudski epilog, strah me pomisliti što bi bilo sa Splitom kada bi on zajedno s baldasarevcima kojima je okružen dobio mogućnost voditi ovaj grad. 

MARIJANA PULJAK: Iz ničega stvorila je jednu kvalitetnu novu političku opciju koja je uspjela pridobiti povjerenje velikog broja građana na lokalnoj razini već dvoje izbore, što sigurno nije lak posao. Kako nikada nije bila na vlasti teško je procijeniti kakva bi bila kad bi joj se pružila prilika. Ono što joj se može zamjeriti da je previše okrenula reflektor prema sebi, pa tako inače njene kvalitetne kolege u Gradskom vijeću ne dolaze do izražaja, što bi mogao biti problem 2021. godine na lokalnim izborima s obzirom da u skoro idealnim uvjetima 2017. godine (SDP na dnu) nije uspjela ući u drugi krug izbora za gradonačelnika, a novo ime u međuvremenu nisu brendirali. 

ANTE ČIKOTIĆ: Velika nepoznanica lokalnih izbora 2017. godine. Čovjek koji se pojavio 'last minute' nakon Pauletićevog dezerterstva zasigurno je najugodnije iznenađenje u ovom mandatu. Nije upao u zamku u koju je upao Most nacionalno i vrlo dobro djeluje iz oporbe. Ne boji se maštati i javno komunicirati svoje vizije za budućnost Splita. Ukoliko se ponovo kandidira za gradonačelnika Splita, vjerujem da bi ovaj put imao puno bolji rezultat nego 2017. godine.

PETAR ŠKORIĆ: Tipični HDZ-ovac koji je predoslovno shvatio da pripada porodici sisavaca, pa tako siše naše novac na nekoliko funkcija i radnih mjesta koje zasigurno ne može sve obavljati paralelno na zadovoljavajućoj razini, ali koga briga, bitno da novac sjeda na račun. Zbilja je teško shvatiti da čelnik vladajuće stranke može napraviti toliko gafova, a bez da postane opća sprdnja u vlastitoj stranci. Kao da mu križ i Gotovina nisu bili dovoljni, pa nas je zabavljao spavanjem na tribini o Vukovaru, a uživo prijenos tribine obogatio emotikonima koji plaču od smijeha. Optuživao je Pamelu Andreson za specijalni rat protiv Hrvatske i pozivao se na status Rima i nepostojeće rezolucije u priglupim lančanim poruka o privatnosti na Facebooku. Uz sve to stigne i održavati koaliciju s Kerumom na životu, pa svaki put kad nas navedeni iziritira, treba se sjetiti Petra Škorića i zahvaliti mu na tome. 

ANTE BRADARIĆ ŠLJUJO: Svijetli primjer ovog mandata gdje nakon dva vijećnika koji nisu svojim strankama vratili mandat prilikom razilaska, on je napravio suprotno premda su iza njega tri godine dobrog rada u Gradskom vijeću. Ujedno i jedini gradski vijećnik koji je odbio sudjelovati u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji vezanoj za utakmicu Hrvatska - Mađarska, te jasno izrekao svoje protivljenje navedenom, a time je i jedini vijećnik koji podignute glave može doći na Poljud, pogotovo sad s odmakom kad vidimo kako je HNS namagarčio vijećnike koji su ih podržali. 

JAKOV PRKIĆ: Dobri duh ovog Gradskog vijeća čije cinične replike vladajućima na trenutak nam stave osmijeh na lice ma što god oni upravo protivno zdravom razumu izglasavali. Njegovo ruganje vlasti zasigurno je imalo svoj vrhunac kad im je podvalio amandman o tunelu za spojiti istočnu i zapadnu obalu, a kojeg je u tom trenutku indisponirana vlast usvojila. Da ne ispadne da je tu samo radi zabavljanja masa pobrine se svojim čestim pozivanjem na poslovnik gdje doslovno crta svima prisutnima pravila igre, kao i brojnim otkrićima gdje nam novac curi u svojim objavama na društvenim mrežama. 

ANTE ZORIČIĆ: Malo je teško popratiti je li dio vlasti ili ne s obzirom da to ovisi o angažmanu gradske uprave na projektima koje zagovara, ali od svih vladajućih vijećnika on je društveno najkorisniji, iako se često politički ne slažemo. Osobno ne podržavam takav modus operandi, ali se zasigurno radi o boljem načinu djelovanja u Gradskom vijeću nego što to rade ostali vijećnici vladajuće većine. 

DAMIR ORDULJ: Na čelo resora za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu došao je kad je kaos u Splitu bio na vrhuncu. Teško je procijeniti koliko kvalitetno bi obavljao svoj posao da mu politika omogući novi kvalitetan komunalni red i pusti ga da radi, ali i ovako ima prolaznu ocjenu. Još je puno tu mjesta za napredak, ali nekakvi pomaci naprijed su vidljivi, nadam se da će promjenom vlasti efikasnost službi kojima je nadređen biti još veća.

Vaša reakcija na temu