Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvoje Bašić: Hrebak je budući predsjednik HSLS-a, Beljak pokušava glumiti Milanovića, Dalija je SDP-ov trojanski konj...

Hrvoje Bašić: Hrebak je budući predsjednik HSLS-a, Beljak pokušava glumiti Milanovića, Dalija je SDP-ov trojanski konj...

S par rečenica je još opisao Andru Krstulovića Oparu, Božu Petrova, Ivana Pernara...

Splićanin Hrvoje Bašić je kandidat na HSLS-ovoj listi za izbore za Europski parlament. Evo kojim je riječima opisao 10 osoba s političke scene...

ANKA MRAK TARITAŠ: U početku je bila simpatična sa svojim izjavama, dok se nije pokazalo kako se krije imovina, plus ona priča s kućama u Gunji. Žena koja sebe voli zvati liberalom, mada taj njen 'liberalizam' često ima dvostruke kriterije. Kao u mnogih.

DARIO HREBAK: Budući predsjednik HSLS-a, čovjek koji kao gradonačelnik u svom Bjelovaru dokazuje da se Hrvatskom može drugačije upravljati od onoga na što smo navikli. Ukidanje i smanjivanje gradskih nameta, gotovo 90 milijuna kuna iz EU fondova u niti dvije godine, smanjivanje broja zaposlenih u gradskoj upravi i uvođenje potpune digitalizacije... Upravo ono što nam i treba na nacionalnoj razini.

KREŠO BELJAK: On pokušava glumiti Milanovića, ali je loša kopija. HSS je odveo na 'stranu' koja je nekada 'tamanila' HSS-ovce, a danas je ljeviji od nekih lijevih stranaka. Ništa drugačiji od ekstremnih na desničara.

DALIJA OREŠKOVIĆ: Puno se od nje očekivalo, a na kraju 0 bodova. Cijenim ono što je radila u nekad Povjerenstvu za sukob interesa, ali ovo što danas kao političarka zagovara, nije ništa novo već je nastavak politike zadnjih 30 godina, koja nas je i dovela do ovoga što imamo danas. Npr. njene ideje o 'europskom mimalcu' i 'porezu na robote'. Nova stranka, novi porezi i ponovno iste, stare politike... Populizam ukratko, a i sve više mislim da je SDP-ov trojanski konj.

ZORAN MILANOVIĆ: Najgori premijer, što dokazuje činjenica da je njegova Vlada, zajedno s IDS-om, ulupala više novca poreznih obveznika u brodogradnju, nego sve ostale zajedno! Produžio je recesiju, kreditni rejting bacio u 'smeće' i udvostručio hrvatski javni dug. Uveo je niz novih poreza (izdvajam porez na kapitalnu dobit i isplatu dobiti), digao PDV na 25%, a da ne govorim o predstečajnim nagodbama kojima je mnoge uništio. I on je danas kao ozbiljan kandidat za predsjednika države? 

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Imao sam velika očekivanja na početku, jer se krenulo dobro. Danas je, bojim se, talac sukoba u vlastitoj stranci, što rezultira lošom komunikacijom prema vani. Čudno za bivšeg diplomata.

ZDRAVKO MARIĆ: Možda naš najpozitivniji ministar. Vidi se da za razliku od mnogih bolje razumije procese u ekonomiji i zašto je bitno pustiti tržište da 'prodiše'... Što uostalom i dokazuju neka njegova porezna rasterećenja. Da ima veću slobodu djelovanja, vjerujem da bi pokrenuo i jače reforme.

IVAN PERNAR: Kad ste čuli da je taj cirkusant s previše C vitamina ikad dao neku konkretnu ideju? Definitivno jedan od onih koji doprinosi tome da se građanima politika gadi, a naša sabornica, ako i ima netko u njoj, izgleda kao Jerry Springer Show. Razumijem ljude da traže alternativu, ali ŽZ to nije.

BOŽO PETROV: Čini mi se kao čovjek s iskrenim namjerama. Svakako prihvatljiviji od Grmoje.

TONĆI BLAŽEVIĆ: Suborac od prvog dana. Dugogodišnji HSLS-ovac i jedan od najiskusnijih gradskih vijećnika. Među rijetkima u politici za koje sam siguran da neće izdati, a unatoč koaliciji uvijek zastupa stav HSLS-a i glasa po savjesti. Kroz godine je za svoju Žrnovnicu učinio mnogo, mada se ne voli time hvaliti.

Vaša reakcija na temu