Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLAVKO VLADUŠIĆ U '1 NA 10': Škorinim ulaskom u političke vode puno je dobila hrvatska glazba, Bernardić je karizmatik, Vili Beroš hrvatski Batman...

SLAVKO VLADUŠIĆ U '1 NA 10': Škorinim ulaskom u političke vode puno je dobila hrvatska glazba, Bernardić je karizmatik, Vili Beroš hrvatski Batman...

Još je opisao Andru Krstulovića Oparu, Mladena Grdovića, Želja Keruma, Ružu Tomašić...

Slavko Vladušić, kandidat broj 1 na listi 'Demokrati - Hrvatski laburisti' u X. izbornoj jedinici, gost je naše rubrike '1 na 10'. Evo što kaže o kolegama s političke scene...

MIROSLAV ŠKORO: Njegovim napuštanjem estradnih i ulaskom u političke vode, hrvatska glazba je dobila puno, ali je zato politika pala na još niže grane. Nadam se da će bar Davor Dretar - Drele uz pomoć Škore dobiti zabavni show i konačno istisnuti Mirka Fodora i Duška Ćurlića s malih ekrana.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Čovjek METROpolit. Bilo je pravo zadovoljstvo koristiti suvremeni splitski metro. Šteta što veći broj građana nije uživao u tom neponovljivom iskustvu. Možda bi u Splitu nešto i napravio da nije sputan stranačkom stegom i Kerumovim utegom.

MLADEN GRDOVIĆ: Naš čovik. Zato i je na listi s drugim našim čovikom. Pravi Dalmatinac i Hrvat. Crven - bijeli - plavi. Crveni Ferrari i vino. Hajdučka bila i bilo vino. Plavi Jadran i pokoja modrica. Jedva čekam sučeljavanje između njega i Dreleta. To će biti bitka do posljednje kapi bevande/gemišta.

DAVOR BERNARDIĆ: Karizmatik. Vizionar. Hrvatska koja se nalazi na rubu ponora s njim bi napravila veliki korak naprijed. Ravno do dna. Jadni mi kad su nam on i Plenković najizgledniji kandidati za premijera.

ŽELJKO KERUM: Ništa se ne može bez sveprisutnog Žele. Najpoznatiji splitski batelant. Sredio Zapadnu obalu da uljepša svoj nesuđeni hotel, a na smrad s Karepovca smo ionako navikli. Sad kaže da naš čovik želi raditi i zaraditi. Eno, baš sam sreo njegovu bivšu radnicu iz supermarketa. Žuri kod osobnog trenera na fitnes da što spremnija dočeka put u Dubai. Uštedila je dok je radila u Keruma. Žao mi je što će taj dobročinitelj osvojiti samo 1-2 mandata. Svojim neokaljanim poslovnim uspjesima zaslužio je saborsku većinu i samostalno sastavljanje Vlade RH.

VILI BEROŠ: Hrvatska inačica Batmana. Kada se tama u vidu koronavirusa nadvisila nad Hrvatskom, hrabro je stao pred svjetla kamera i dao nam nadu. Preko noći osvojio je srca najmlađih i njihovih zabrinutih baka. Međutim, Vili nije baš dijelio zabrinutost zbog umiranja baka po domovima za starije, odmah odbacujući bilo kakvu odgovornost sebe i stranačkih kolega, pružao nam je iz dana u dan kontradiktorne informacije i sada nam ga HDZ nudi kao jedno od rješenja za sigurnu Hrvatsku. Sigurno je jedino da boljeg od njega nažalost nemaju.

RUŽA TOMAŠIĆ: Uvijek su me privlačile žene na motorima, no Ruža ne spada među njih. Voli sve ljude, osim ako se ne radi o jugokomunjarama, homoseksualcima, Srbima, muslimanima i ženama koje se usuđuju pobaciti.

DAVID BREGOVAC:  Predsjednik Hrvatskih laburista je pošten i vrijedan, a to u našem narodu graniči s ludošću. Čovjek koji kao načelnik uspješno vodi Fužine. U njegovom mandatu Fužine su po prvi put dobile suvremeni dječji vrtić, a izvođači mu nisu u rodu. Najčešće vozi svoje, a ne službeno vozilo, ne uzima dnevnice, uređuje šetnice... Čovjek nikako da shvati da se ne profitira radom i poštenjem. Neka se malo ugleda na Bandića i njemu slične i nauči nešto o bogaćenju na tuđi račun.

BRUNA ESIH: Meni je ona baš lijepa. S obzirom na to da većina bira po izgledu, ona ima dobre šanse. Uostalom, tako smo izabrali i najveću navijačicu reprezentacije, sad već bivšu predsjednicu. Veliki dio žena koje su prošle ili prolaze nasilje u obitelji, silovanja i slične gadosti, rado će dati svoj glas ovoj nesmiljenoj borkinji za prava žena na šutnju do groba.

BOŽO PETROV: Nadam se samo da on neće biti jezičac na vagi prilikom sastavljanja parlamentarne većine. Njegova (ne)odlučnost bi još više produbila krizu. A opet, tko zna, s obzirom kakva je vlast, bezvlašće i ne zvuči tako loše.

Vaša reakcija na temu