Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STIPE PETRINA U '1 NA 10' Plenkovića sam odavno prozvao 'briselskom vucibatinom', Relković je grobar nezavisnih lista, Škoro katastrofalan čovjek...

STIPE PETRINA U '1 NA 10' Plenkovića sam odavno prozvao 'briselskom vucibatinom', Relković je grobar nezavisnih lista, Škoro katastrofalan čovjek...

Primoštenski načelnik je opisao i Bernardića, Pranića, Raspudića, Keruma...

Načelnik Primoštena Stipe Petrina, čija nezavisna lista na izbore ide u sklopu koalicije 'Dosta pljačke', gost je naše rubrike 1 na 10. Evo kako je opisao 10 osoba s političke scene...

ANDREJ PLENKOVIĆ: Već 2016. za premijera sam napisao da je 'briselska vucibatina'. Mnogi su se zgražali nad ovom izjavom jer, kao, kako sam se usudio lijepog, obrazovanog poliglotu i diplomata koji se izvrsno snalazi u briselskim hodnicima tako nazvati. Lijepo, već tada sam znao da ne radi u interesu države već suprotno. Četiri godine su bačene, Plenković je definitivno najgori premijer do sada. Ekonomski pokazatelji to potvrđuju. Čovjek nije u mogućnosti izabrati normalne suradnike - ministre, a da im se ne zakači koja afera. Gori je i od Tihomira zvanog Građevina.

DAVOR BERNARDIĆ: Za Davora čujem da je dobar dečko, ali je definitivno ukalupljena faca na lijevoj strani političkog spektra. Ništa nova. Tipični salonski ljevičar. Nema tu kruva. 'Ulica', 'klasna borba', 'na barikade' njemu su nepoznanice. Nije ni čudo kada je ponikao ispod stranačkog šinjela ugodno čekajući svoj trenutak u vakuumu  Velikog Meštra političke obmane Bandića. Kao većina iz tog jata, čast rijetkim pojedincima, apsolutno nesposoban, mlak i politički nedorastao lopinama iz HDZ-a. Ostao bi vječita oporba (možda će i ovako) da nije DORH-a i USKOK-a. Moguće da taj stil njemu koristi, ali nama svima šteti. 

JOSIPA RIMACTipičan HDZ-ov kadar koji je omastio brk. Moglo joj je bit. Činjenica da je takva osoba dogurala do mjesta državnog tajnika govori kakva smo država, kakva nam je budućnost i kakav je vladajući kadar. Od kolega se razlikuje isključivo po tome što je uhvaćena. Ali svemu dođe kraj. Nije ništa drugačija od onih s kojima se družila, dakle HDZ-om. Prvi i osnovni HDZ-ov zakon je: 'Nije kriminalac onaj koji radi kriminal već onaj kojeg uhvate'. Josipu je uhvatilo.

ANTE PRANIĆ: Za one koji ga poznaju iz medija on je mlad čovjek koji se bori za svoje mjesto Vrgorac i svoje mjesto u politici. Pohvalno. Za one koji znaju pozadinu političke priče, to je osoba koja je plakala da je ne izbace iz Mosta. Osoba koja je sabotirala i zabranila podršku ogranka njegove liste u Šibensko-kninskoj županiji NLSP na lokalnim izborima 2017. Osoba koja je išla protiv svojeg članstva koje se protivilo suradnji s Dalijom Orešković (ženski Božo Petrov) i Relkovićem u bezimenoj stranci, osoba koja prije svega gleda svoj interes. Naravno, sve zapakirano u milo lice kao nekada  Petrov dok ga nisu pročitali. 

BOŽO PETROV: Jedno veliko političko ništa. Projekt Relkovića & kompanije, najrigidnijeg krila Crkve i HDZ-a jer su se preko njega riješili Jamba. Da je sve bila tek odlična PR-ovska izmišljotina potvrđuje činjenica da je Božo  izgubio izbore u Metkoviću 2017 godine. To što je imao 19 saborskih zastupnika i za 4 godine pao na tek planiranih tri dovoljno govori o kvaliteti 'Metkovske grupe' i političkoj mudrosti i znanju Petrova.

IVAN KOVAČIĆ: Vječna enigma je zašto Relkoviću i po treći put daje svoje ime kao jamstvo besramnoj prevari. Dva puta s Mostom i sada sa strankom 'bezimenih', vrlo nečasno ili vrlo naivno. Znam ga od 2013. godine kad je kao mlad gradonačelnik dolazio kod mene u Primošten po savjete. Činio se kao jako poštena i draga osoba, međutim zbog ove bolesne suradnje s Ivicom i njegovim novim projektom ispao je loš karakter, nevjerodostojan. Moje je najveće razočaranje jer je idolopoklonik Ivice Relkovića, najveće političke štetočine u Hrvatskoj. Ispada da je Ivan njegova omađijana politička nevjesta.

IVICA RELKOVIĆ: Samoprozvani strateg i politički analitičar, a u stvari osoba na zadatku najmračnijih snaga u RH. Za sebe kaže da je on taj koji uvodi druge u Sabor. Osnivač Obiteljske stranke,  GROZD-a, HRAST-a i Mosta. Grobar nezavisnih lista. Danas poštucane brade i u košulji u bojama, očito prema savjetima PR-a (istog onog koji je radio promidžbu i Plenkoviću i Milanoviću, a koji sad radi promidžbu bezimenoj stranci). Za one koji ga ne znaju očito smatra da je to dovoljno da zakamuflira svoju tamnu srednjovjekovnu desničarsku prošlost i da je tako jednostavno oboji u politički centar.  Blago pametnima i fokusiranima na toj koaliciji, neka barem ovo pogledaju:


Ipak, internet pamti sve pa i onaj njegov slavni govor 'Ivica Relković na skupu za domovinu u Zagrebu' od 11. travnja 2011. godine. Za neovisnu političkoj scenu on je najveća štetočina, a za ambiciozne koji ne prežu od ničega - karta za Sabor. Za nas koji znaju, pak, on je osoba koja radi za HDZ i čereči neovisne. 

ŽELJKO KERUM: Slika i prilika koliko je bavljenje politikom u Hrvatskoj postalo isključivo dobar biznis. Željko je iskren, on će koalirati s onim koji bude na vlasti. To je tako prirodno pa on se i bavi trgovinom, ili se bavio pa ostao dužan silne pare. Željko i ja daleko smo svjetlosnim godinama po svemu.

MIROSLAV ŠKORO: Izvrstan kantautor, međutim katastrofalan čovjek i još gori političar. Dovoljno govori da je za ove izbore doslovno kopirao moje izjave, 'Ne lažem, ne varam i ne kradem'! Neka mu bude, činjenica je da brojni kopiraju moje izjave, ali većina nema muda napraviti stvari koje sam ja učinio. Kandidirao se, na kraju će u koaliciju s HDZ-om, dakle ništa nova, pa i ranije im je pjevao. Škoro služi isključivo tome da golica duše ljudi koji traže   velike 'rvatine' i desničare da ih vode u propast. Ako to podrazumijeva da je ta osoba u nekom vremenu bio i istaknuti omladinski rukovoditelj i pobjegulja, onda je idealan koalicijski partner HDZ-u lesijevskog karaktera!

NINO RASPUDIĆ: Osobu koja kaže da i silovana žena mora roditi treba silovati sa 'papinskom kruškom', neka osjeti što je silovanje. Našla krpa zakrpu s Mostom.

Vaša reakcija na temu