Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash  Interenef: Osmi međunarodni energetski forum i ove godine će se održati u Splitu

Interenef: Osmi međunarodni energetski forum i ove godine će se održati u Splitu

Tema je 'Energetska sigurnost Europske unije u novom geopolitičkom okruženju - Između društva rizika i energetske sigurnosti'

Osmi međunarodni energetski forum – Interenef održat će se 27. rujna  pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva u splitskom hotelu Cornaro s početkom u 10 sati, a glavna tema foruma je 'Energetska sigurnost Europske unije u novom geopolitičkom okruženju – Između društva rizika i energetske sigurnosti'.

Forum će okupiti neke od najznačajnijih domaćih i europskih stručnjaka energetskog sektora, a prilikom otvaranja foruma sudionicima će se obratiti Kristina Čelić, ravnateljica Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva RH, zatim Blaženko Boban, župan Splitsko- dalmatinske županije te Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar.

'Republika Hrvatska, sa svojim geopolitičkim položajem, ima potencijal postati značajno sigurnosno i energetsko čvorište između Zapada i Istoka. U globaliziranom svijetu gospodarske krize, pandemije i ratovi sve više utječu na energetsku stabilnost Europe, čineći ovaj forum važnom platformom za razmjenu mišljenja ključnih dionika u energetskom sektoru', istaknuo je profesor Anđelko Milardović, utemeljitelj Internenefa najavljujući sada već tradicionalni forum.  

Pitanje energetske neovisnosti i stabilnosti Europe jedno od najvažnijih društvenih i političkih pitanja svih europskih zemalja te će se glavna tema foruma problematizirati kroz tri panela: Energetske kompanije i energetska sigurnost u Europi s posebnim osvrtom na Republiku Hrvatsku, Energetska sigurnost kao faktor stabilnosti gospodarstva i Geopolitički aspekt energetske sigurnosti u globaliziranom svijetu.

Također, tijekom foruma javnosti će biti predstavljen i digitalni leksikon Energetska politika i geopolitika energije autora prof. Anđelka Milardovića u izdanju Instituta za europske i globalizacijske studije.

Vaša reakcija na temu