Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Udruga Žrvanj 12. EKO AKCIJA U ŽRNOVNICI Pridružite se jednoj od najvećih ekoloških akcija čišćenja u Hrvatskoj

12. EKO AKCIJA U ŽRNOVNICI Pridružite se jednoj od najvećih ekoloških akcija čišćenja u Hrvatskoj

U subotu, 12. listopada

Udruga Žrvanj u subotu, 12. listopada, organizira 12. po redu akciju čišćenja rijeke Žrnovnice, šetnice uz nju, te ulica ovog mjesta.

Akcija će početi u 9 sati ujutro iz Bašte u centru mjesta, a za sve sudionike bit će osigurano pecivo, čaj ili kava. Po završetku akcije, oko 12 sati, svi će volonteri dobiti besplatan ručak.

Točna lokacija početka akcije, Bašta.

Dvanaestu godinu za redom ekološka akcija udruge Žrvanj raste po broju posjetitelja. Osobito nas raduje da je ove godine prijavljen rekordan broj učenika osnovnih škola, njih čak sto s područja Žrnovnice, Šina i Kamena. Iz našeg iskustva, sudjelovanje školske djece nije samo simboličke naravi, količina otpada koju djeca prikupe nimalo ne zaostaje za onom koju prikupe odrasli volonteri, a uz sve naše mlade generacije na ovaj način dodatno učvršćuju svoja ekološka razmišljanja. Naravno uz naše mlade volontere, tu su i volonteri iz brojnih splitskih udruga, ali i vatrogasci, planinari, ronioci, HGSS i brojni drugi.

Formiranju se timovi s voditeljima

Na akciji će biti formirano nekoliko grupa kojima će se dodijeliti voditelji, a svaki će tim čistiti drugačiju stazu. Većina njih vodi uz rijeku Žrnovnicu, sve do ušća, a neke od dionica prolaze kroz samo mjesto. Akciju podržavaju općina Podstrana, Čistoća, Parkovi i nasadi, JU More i Krš i brojni drugi.

Inače, svake godine se prikupi 2000 do 3000 kilograma različitog otpada koji se, uz to, razdvaja.

Vremenska prognoza je idealna za subotu 12. listopada, bit će sunčano i toplo, stoga dođite u Žrnovnicu, budite dio jedne od najvećih eko akcija uzemlji!

Svoje upite i dodatne informacije o akciji možete dobiti na e-mail udruga.zrvanj@gmail.com ili na broj mobitela 095 810 8000.

Vaša reakcija na temu