Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKCIJA NA KAŠJUNIMA Zeleni očistili gomilu smeća s pokosa

AKCIJA NA KAŠJUNIMA Zeleni očistili gomilu smeća s pokosa

Zadovoljni su učinjenim, kažu, pa su napravili plan aktivnosti na Marjanu

Nakon dojave o velikoj količini otpada iznad plaže za pse na Kašjunima Zeleni Dalmacije su odlučili očistiti pokos. Na relativno malom prostoru prikupili su čak 12 vreća raznog otpada. 

- Bilo je jedno veliko palo stablo, azbestne cijevi i betonske konstrukcije, staklo, guma, naplavine i ostali otpad, a teren je bio vrlo nezgodan zbog klizišta. Najveći problem smo imali sa stablom kojeg smo dovukli do plaže kako bi se u narednim danima izrezalo na komade i odnijelo na zbrinjavanje. Za dva sata uspjeli smo spriječiti da 10 vreća plastike završi u moru i okolišu - poručuju Zeleni Dalmacije.


Dodaju i kako su zadovoljni učinjenim pa su napravili novi plan akcija na Marjanu, a u njihovim aktivnostima na Kašjunima im je pomogla Čistoća. 

- Vjerujemo kako će vlasnici pasa koji dolaze na ove plaže voditi više računa o tome da se iznad njihovih glava nalazio deponij kojeg su mogli vidjeti. Zeleni Dalmacije uložili su dosta truda i snage u nekadašnjim kampanjama za plaže za pse i susjedne naturističke, pa bi bilo ekološki da se korisnici o njima brinu. S druge strane na glavnoj prometnici poželjno bi bilo postaviti signalizaciju istih za brojne posjetitelje i turiste -poručuju Zeleni Dalmacije.


Vaša reakcija na temu