Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKCIJA SERVISA DOBARTEK.HR Svakom narudžom hrane izvadili ste jednu plastičnu bocu iz Jadrana!

AKCIJA SERVISA DOBARTEK.HR Svakom narudžom hrane izvadili ste jednu plastičnu bocu iz Jadrana!

Provode akciju #UživajOffline za #PlasticFree Jadran

Platforma dobartek.hr, jedini domaći servis za online naručivanje hrane, dostupan je u Šibeniku, Splitu, Zagrebu, Kaštelima, Zadru, Solinu, Sesvetama i Sinju. U svojoj ponudi ima više od 150 restorana, a koristi ga više od 100.000 registriranih korisnika. Povodom svog osmog rođendana, u sklopu inicijative #UživajOffline za #PlasticFree Jadran, nastavljaju rad na očuvanju čistoće našeg Jadrana.

Prošlogodišnje obećanje koje je glasilo da svaka dobartek.hr narudžba znači minimalno jednu plastičnu bocu manje na Jadranu, itekako je održano.

Već godinu dana se od svake narudžbe preko dobartek.hr platforme, dio sredstava odvajao za čišćenje naše obale i podmorja. 

Nebojša Veron, začetnik dobartek.hr-a, nam javlja da su prikupili preko 35.000 kuna koje će biti utrošene u sklopu spomenute inicijative.

- Neizmjerno smo zahvalni našim korisnicima i partnerskim restoranima koji su podržali inicijativu #UživajOffline za #PlasticFree Jadran! Iako se na prvu čini kako nekoliko osoba koje čine jedan servis za naručivanje hrane, ne mogu učiniti znatnu razliku - itekako se može! Samim time što su naši korisnici prepoznali važnost inicijative, i što skupa s njima podižemo svijest o plastičnom otpadu koji nas okružuje, već time smo napravili veliki korak prema čišćem Jadranu. Naš rad ne staje samo na tome, već sve naše restorane zadnjih godina potičemo na sve veću uporabu papirnatih ambalaža, te im se trudimo omogućiti iste - rekao je Veron.

Nakon prošlogodišnje akcije čišćenja Koločepa u suradnji s Maritimo Recycling, ove godine nastavljaju s ekološkim akcijama, koje će uključivati čišćenje splitskog Žnjana, dubrovačkog Molunata i Drvenika.

Pridružuje im se i iskusni tim ronioca iz UPA Rostrum iz Splita. Sama udruga je već poznata po vrlo cijenjenim i napornim ekološkim akcijama koje provode u cilju očuvanja čistoće podmorja i plaža. UPA Rostrum je odličan saveznik u borbi protiv plastičnog otpada jer okuplja odlične ronioce, ima pravu infrastrukturu i izuzetno veliko znanje kada je riječ o čišćenju obale i podmorja.

Kako je spomenuto, dobartek.hr je proslavio svoj osmi rođendan i tim povodom najavio volonterske akcije čišćenja plaža u sklopu inicijative #UživajOffline za #PlasticFree Jadran. Pozivaju sve koji su zainteresirani za priključivanje inicijativi, bilo kao partneri ili volonteri, da se slobodno jave na info@dobartek.hr.

Vaša reakcija na temu