Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BILIĆ NAJAVLJUJE Stižu novi solari na javnim objektima

BILIĆ NAJAVLJUJE Stižu novi solari na javnim objektima

Odobreno im je sufinanciranje

Trogirski gradonačelnik, Ante Bilić, objavio je kako im je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio dva sufinanciranja za projekte obnovljivih izvora energije na javnim objektima. 

'FZOEU sudjelovat će s oko 40 posto iznosa od ukupnih 530.000 kuna u projektu postavljanja solara na novi dječji vrtić Leptirić u Planom te s oko 30 posto od ukupnih 440.000 kuna koliko će koštati novi solari na zgradi Holdinga u Planom. 

Nakon dvorane i Mosorova doma, ovo je još jedan korak ka održivosti i uštedama na energentima čije je poskupljenje jako pogodilo i gradske ustanove i tvrtke. U tijeku je i postavljanje nove LED javne rasvjete s kojom ćemo za nekoliko godina, nakon što isplatimo investiciju, štedjeti i do 70 posto na toj stavci. 

U proračun za 2023. uvrstili smo i sufinanciranje energetske obnove kuća o čemu ćemo uskoro dati više informacija. Održivost nije neki novi popularan pojam, nego koncept života i javnih politika kojemu ćemo se morati prilagoditi, a bolje prije nego kasnije', napisao je Bilić.

Vaša reakcija na temu