Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CEMEX Hrvatska objavila novi Izvještaj o održivom razvoju

CEMEX Hrvatska objavila novi Izvještaj o održivom razvoju

Novi izvještaj, pod nazivom 'Gradimo snažniji CEMEX', obuhvaća 2017. i 2018. godinu, a redovitim izvještavanjem o nefinancijskim utjecajima CEMEX Hrvatska omogućuje usporedivost svojih pokazatelja održivosti posljednjih četrnaest godina

Sedmi po redu Izvještaj o održivom razvoju pod nazivom 'Gradimo snažniji CEMEX' bavi se tvrtkinim utjecajima na gospodarstvo, društvo i okoliš te načinima na koji ona upravlja sve složenijim zahtjevima modernog svijeta. CEMEX-ov model stvaranja vrijednosti podrazumijeva gradnju bolje budućnost za njegove zaposlenike, kupce, vlasnike, dobavljače i zajednice u kojima posluje, a povezujući poslovne strategije s Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN COR), CEMEX ne samo da bolje pozicionira svoje poslovanje kako bi odgovorio na najveće izazove s kojima je svijet suočen, nego stvara prilike za rast te kreira vrijednosti za svoje dionike.

Novi nefinancijski izvještaj CEMEX Hrvatske osvrće se na rezultate vlastitih inicijativa za ostvarenje ciljeva koje si je kompanija postavila do 2020., no gleda i unaprijed, postavljajući cijeli novi set ciljeva koje, u skladu s Ciljevima održivog razvoja UN-a, želi postići do 2030.

Održiva gradnja i inovativna ponuda za kupce, smanjenje okolišnog otiska, briga za zdravlje, sigurnost i profesionalni razvoj zaposlenika, poticanje razvoja mladih stručnjaka, suradnja s lokalnom zajednicom, strogi standardi etičkog i poslovnog ponašanja samo su neke od tema kojima se bavi ovaj izvještaj.

- Naša je misija stvoriti održivu vrijednost pružanjem najkvalitetnijih proizvoda i rješenja koje naša industrija može ponuditi kako bismo zadovoljili građevinske potrebe naših kupaca širom svijeta. U ovom izvještaju dijelimo dobre prakse iz protekle dvije godine, ali zacrtavamo i put za budućnost, koji će biti obilježen snažnijim napretkom tehnologije, inovacijama i idejama koje treba iskoristiti za dugoročno blagostanje planeta i svih njegovih stanovnika - rekla je Merica Pletikosić, voditeljica održivog poslovanja CEMEX Hrvatske.

Ovo je prvi Izvještaj o održivom razvoju CEMEX-a Hrvatska izrađen u skladu s metodologijom Standard Globalne inicijative za izvještavanje, a u njegovoj je pripremi tvrtka koristila i načela Global Compacta, CEMEX-ove globalne smjernice za izvještavanje te CSI protokol cementne industrije. Svi Izvještaji o održivom razvoju uključujući i posljednji dostupni su na web stranici tvrtke.


Neki od najznačajnijih doprinosa održivosti CEMEX Hrvatske tijekom 2017. i 2018.
· Potpisan 15. uzastopni kolektivni ugovor
· Uloženo 1,7 milijuna kuna u edukacije (bez internih edukacija)
· Zabilježeno 0 ozljeda na radu zaposlenika
· Rezultat od 96 posto uspješnosti u certificiranju Poslodavac Partner
· Zadovoljstvo kupaca - prosječna ocjena NPS: 72 
· Oko milijun kuna ulaganja u zajednicu (donacije)
· Gotovo dva desetljeća suradnje s Eko školama
· Suradnja s dobavljačima: 90 posto domaćih dobavljača
· 4,5 posto smanjena specifičnih emisija CO2 po toni proizvedenog klinkera
· Uveden sustav dvostrukog mjerenja emisija
· Osigurano 1,8 milijuna kuna za projekt energetske učinkovitosti u tvornici Sv. Juraj, sufinancirano iz fondova Europske unije
Vaša reakcija na temu