Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook / NP Krka ČIŠĆENJE PODMORJA Kod šibenske rive ronioci izvlačili stare boce, cipele, stolice...

ČIŠĆENJE PODMORJA Kod šibenske rive ronioci izvlačili stare boce, cipele, stolice...

'Ovo je strašno. Koliko smeća ovdje ima', kaže volonterka

Danas se održala akcija čišćenja podmorja kod šibenske rive koju su organizirali Ronilački klub Roniti se mora i Powerlifting klub Šibenik. Okupilo se 120 ronioca iz cijele Hrvatske. Izvadili su hrpe smeća - našlo se tu starih boca, potonulih bova s broda, cipela, krpa, pa čak i stolica...

Goran Šimić iz Powerlifting kluba Šibenik, koji je i inicijator ove akcije, posebno ističe kako je ovo, kao i prijašnjih godina, poklon Šibeniku za rođendan. Kako je i sam ranije kazao, koliko god se trudili čistiti i šume i podmorje, smeća još uvijek ima, ali oni neće tako lako odustati. 

- Ovo je strašno. Koliko smeća ovdje ima, da ronimo mjesec dana svaki dan po tri sata, ne znam bismo li uspjeli sve ovo očistiti - kazala je za Šibenik IN jedna volonterka koja se spremala na ponovni zaron kod VK Krka.

Ovu hvale vrijednu akciju podržala je i JU Nacionalni park Krka čiji su čuvari prirode danas prisustvovali u prikupljanju otpada, zatim župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić te izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Julije Domac, predsjednikov posebni savjetnik za energiju i klimu.

- Naravno da podupiremo ovu akciju jer težimo biti županija sa zelenim predznakom i mi to i jesmo. Na određenim područjima smo poboljšali ekološku situaciju i nastojimo je održati te moramo i dalje ulagati svoj trud i poticati druge koji svoje slobodno vrijeme koriste za čišćenje okoliša. Ovakve akcije i inicijative uvijek dolaze od udruga i mi ćemo im uvijek izlaziti u susret i dati podršku kako financijsku tako i drugu koja im je potrebna. Također je u ovom smislu važna i prevencija, da do ovakvih onečišćenja uopće ni ne dolazi. Inače, u suradnji s civilnim društvom i jedinicama lokalne samouprave provodimo razne europske projekte kako i na koji način zbrinjavati otpad i odlagati ga za na to predviđena mjesta - kazao je župan Jelić.

Podsjetimo, akcija čišćenje podmorja održala se pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika te Turističke zajednice grada Šibenika.


Vaša reakcija na temu