Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čistoća nabavila novo vozilo: Olakšat će odvoz glomaznog otpada i pražnjenje polupodzemnih spremnika
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Čistoća nabavila novo vozilo: Olakšat će odvoz glomaznog otpada i pražnjenje polupodzemnih spremnika

Poboljšanje voznog parka

'Paralelno s ugradnjom novih polupodzemnih spremnika diljem Splita, Čistoća d.o.o. Split intenzivno radi na modernizaciji strojeva i opreme kako bi građanima olakšala proces odlaganja i pravovremeno zbrinjavala odvojene vrste otpada te tako smanjila priljev onog neiskoristivog koji se odlaže na Karepovac. U tome će nam pomoći i novo, šesto po redu grajfer vozilo, namijenjeno odvozu glomaznog otpada te pražnjenju polupodzemnih spremnika', izvijestili su iz Čistoće d.o.o. Split.

Riječ je o vozilu koje na sebi ima kran s kojim se podiže glomazni otpad, a iskrcava se u kiperski sanduk. Osim toga, kran olakšava pražnjenje vreća iz polupodzemnih spremnika, što ovo vozilo čini višestruko korisnim za splitsku komunalnu tvrtku koja do kraja ljeta ove godine planira ugraditi 340 spremnika diljem grada.

Glomazni otpad, uz ukupno 49 vrsta otpada, građani mogu deponirati na reciklažna dvorišta Karepovac i Orišac te novootvorene Pujanke. Uz to, Čistoća d.o.o. Split besplatno odvozi glomazni otpad prema rasporedu po gradskim kotarima. Građani imaju pravo jedanput godišnje naručiti odvoz glomaznog otpada do 4m³ bez naknade. Potrebno je prethodno javiti se u svoj kotar ili ispuniti zahtjev za odvoz te dogovoriti lokaciju prikupljanja, a otpad iznijeti netom prije dogovorenog termina.

Korištenjem mogućnosti odvoza glomaznog otpada i pridržavanjem rasporeda odvoza, građani Splita pomažu održavati čistoću grada i spriječiti moguće širenje neugodnih mirisa.

Građevinski otpad, pak, uz navedena reciklažna dvorišta, mogu odložiti i na reciklažno dvorište namijenjeno baš za građevinski otpad na adresi Put kave 43 u Kaštel Sućurcu. Sve informacije o radnom vremenu i načinu zaprimanja tog otpada dostupne su na www.reciklator.hr. U slučaju odlaganja građevinskog otpada koji sadrži azbest, građanin je dužan kontaktirati Čistoću d.o.o. Split, a ovlaštene osobe će izdati uputu za zbrinjavanje takvog otpada tvrtki CIAN d.o.o. koja je u Splitu zadužena za adekvatno prikupljanje otpada s azbestom.

Vaša reakcija na temu