Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split ČISTOĆA SPLIT: Pametni spremnici postavit će se na novih deset lokacija

ČISTOĆA SPLIT: Pametni spremnici postavit će se na novih deset lokacija

Kroz nekoliko mjeseci

Iz Čistoće Split najavljuju nabavu novih pametnih spremnika. 

- Trenutno se u našem gradu Big Belly pametni spremnici nalaze na šest lokacija (jednostruki spremnici za odlaganje miješanog otpada su ispred zgrade Gradske uprave, na Rivi u blizini Turističke palače i u blizini crkve sv. Frane, u blizini autobusne stanice kod Lučke uprave te u Marmontovoj ulici, dok se kod Galerije umjetnina nalazi dvostruki spremnik - za odlaganje miješanog otpada i plastične ambalaže). Spremnik u Marmontovoj ulici posjeduje audio modul, po ubacivanju otpada korisnik dobiva govornu poruku - ističu.

Poručuju i da će ih kroz nekoliko mjeseci postaviti na deset novih lokacija.

- Na sedam lokacija postavit će se jednostruki pametni spremnik visokog kapaciteta s prešom. Navedeni spremnik ima ugrađenu prešu i mjerljivi omjer kompresije od 5:1, kapacitet unutarnje kante spremnika zbijanjem otpada povećava se do pet puta. Kada postigne definirani kapacitet, u realnom vremenu šalje obavijest da ga je potrebno isprazniti. 

Na preostale tri lokacije postavit će se dvostruki pametni spremnik za odvojeno prikupljanje otpada. Dvostruki pametni spremnik za odvojeno prikupljanje otpada sastoji se od spremnika s ugrađenom prešom namijenjenog za miješani komunalni otpad i spremnika bez ugrađene preše namijenjenog za odvajanje reciklabilnog otpada (plastična i metalna ambalaža) - ističu iz Čistoće. 


Vaša reakcija na temu