Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot CIVILNA ZAŠTITA: Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini ne prestavlja opasnost za Hrvatsku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

CIVILNA ZAŠTITA: Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini ne prestavlja opasnost za Hrvatsku

'U protekla 24 sata nije zabilježeno povećanje doze gama zračenja na teritoriju naše zemlje'

Državni nuklearni regulatorni inspektorat Ukrajine obavijestio je danas Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da su tijekom ranih jutarnjih sati ruske oružane snage granatirale i zauzele područje nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini.

'Tijekom događaja nije došlo do ispuštanja radioaktivnog materijala u okoliš. Ova situacija ne predstavlja opasnost za ljude i okoliš u Republici Hrvatskoj. 

U protekla 24 sata nije zabilježeno povećanje doze gama zračenja na teritoriju naše zemlje. Sve do sada izmjerene vrijednosti u skladu su s varijacijama prirodnog zračenja i odgovaraju lokaciji mjernog mjesta i očekivanim sezonskim fluktuacijama', poručuju iz Ravnateljstva civilne zaštite. 

Prema izvještaju Državnog nuklearnog regulatornog inspektorata Ukrajine, ostale nuklearne elektrane rade u okviru svojih operativnih granica i definiranih uvjeta za siguran rad. 

'Ravnateljstvo civilne zaštite prati razvoj situacije i po potrebi obavijestit će o svim daljnjim događajima značajnim za sigurnost građana Republike Hrvatske', poručuju.


Vaša reakcija na temu