Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČUVAJ OVAJ SVIJET - NEMA IH JOŠ 5! Splitski učenici educirani o odvajanju otpada

ČUVAJ OVAJ SVIJET - NEMA IH JOŠ 5! Splitski učenici educirani o odvajanju otpada

Radionice je održao Mate Herceg iz udruge Uzeg

Od 28. travnja 2022. godine održano je 11 radionica u sklopu eko-projekta 'Čuvaj ovaj svijet - nema ih još 5!' u prostorijama O.Š. Lučac za učenike od 1. do 8. razreda.

- Razvijali smo ekološku svijest i na samoj radionici učenike usmjeravali na odgovornost prema odvajanju otpada. Kako odvajati i reciklirati otpad, zašto je to važno i što mi možemo učiniti za ljepši Split i čišći okoliš, neka su od pitanja na koje su učenici tražili i dobili odgovor - istaknuli su organizatori.

Radionice je održao Mate Herceg, ing. zaštite okoliša, iz udruge Uzeg.

- Učenicima je približio ovu važnu temu na zabavan i interaktivan način, a djeca su s puno pažnje i entuzijazma sudjelovala u radionici kroz projekt kojemu je cilj razvijati ekološku svijest i odgovorno ponašanje prema prirodi, već od najranije dobi - naveli su iz udruge.

Posebno nakon radionice učenici 2.c razreda sa svojim su učiteljicama Mirejom Krstulović-Jelić i Ivom Vučak sudjelovali u eko-poligonu koji su sami osmislili. Početna ideja cijelog projekta bila je lektira 'Pismo iz Zelengrada' Nevenke Videk koju su učenici obrađivali sa svojim učiteljicama.

Nakon edukacije svi učenici dobili su na poklon žute i plave vrećice i brošure koje su ponijeli svojim kućama kako bi i drugima prenijeli važnost odvajanja otpada.

Edukacija se nastavlja provoditi i u drugim razredima O.Š. Lučac, a trajat će dva mjeseca.

- Učenici su uživali u svim aktivnostima i sigurni smo kako će i dalje biti odgovorni građani 'najlipšeg grada na svitu' - zaključili su organizatori.

Vaša reakcija na temu