Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Dalmatinska energetska agencija traži pojačanje

Dalmatinska energetska agencija traži pojačanje

DEA u ovom trenutku provodi nekoliko projekata

Dalmatinska energetska agencija (DEA) raspisuje natječaj za zapošljavanje na dva radna mjesta: savjetnik za energetiku i viši stručni suradnik za provedbu projekata. Natječaj, zajedno sa svim uvjetima, bit će objavljen 24. lipnja  na web stranici DEA-e, www.dea-sdz.hr. Prijave će biti otvorene 15 dana od dana objave natječaja.

DEA je javna neprofitna ustanova osnovana 2022. godine, a kroz savjetodavne usluge i usluge konkretne izrade projektne dokumentacije želi pomoći svim zainteresiranima, bez obzira na to jesu li pravne ili privatne osobe, u energetskoj tranziciji na obnovljive izvore energije. U ovom trenutku DEA-u čine stručnjaci koji su znanja iz elektrotehnike i telekomunikacija stjecali dugogodišnjim radom u realnom sektoru i imaju iskustva u pripremi, prijavi projektne dokumentacije te provođenju projekata iz ESI fondova.

Ravnatelj Dalmatinske energetske agencije Mario Jakić kazao je kako DEA u ovom trenutku provodi nekoliko projekata te svim zainteresiranima nudi pomoć u iznalaženju modela bespovratnog financiranja iz EU fondova s naglaskom na uvođenje sustava solarne energije u kućanstva, povećanje proizvodnje energije i udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji energije te posljedično smanjenje emisije stakleničkih plinova. 

Nadalje, ističe Jakić, DEA pomaže jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanovama, zadrugama, trgovačkim društvima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, privatnim iznajmljivačima, višestambenim zgradama te malim, srednjim i velikim poduzećima da uvedu sustave solarne energije.

Vaša reakcija na temu