Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANAS PONOVNO AKCIJA NA BENAMA Uzimaju se uzorci, ravnatelj Park šume naložio da se raščisti teren oko jame

DANAS PONOVNO AKCIJA NA BENAMA Uzimaju se uzorci, ravnatelj Park šume naložio da se raščisti teren oko jame

I dalje se 'bistri' situacija na popularnom splitskom kupalištu

I jutros je bilo živo na Benama. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo po nalogu Županije uzimaju uzorke iz jame, potoka fekalija i mora kako bi se utvrdilo ima li opasnosti za ljudsko zdravlje.

Županija i Povjerenstvo za praćenje koncesija reagirali su nakon što je dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio rezultate mikrobiološke analize potoka fekalija koji curi iz bio jame. Nalazi su bili porazni, ispostavilo se da su vrijednosti 10 tisuća puta veće od dozvoljenih.

Bene je posjetio i tim Vodovoda i kanalizacije. Nisu utvrdili ništa sporno, potvrdili su nam jučer u Županiji. Kako je tim vodila Tonina Sanader, supruga Ante Sanadera, šefa županijskog HDZ-a, Ivošević je konstatirao da im je važnija politička trgovina nego zdravlje djece aludirajući da ne žele zbog problema s jamom remetiti koalicijsku suradnju sa Željkom Kerumom.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Marko Pejnović naložio je, pak, da se raščisti vegetacija oko jame kako bi se omogućio kvalitetniji uvid u stanje na terenu.

Vaša reakcija na temu