Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com DEA za građane organizira novi info-pult u Jokeru i predavanje u Kaštelima

DEA za građane organizira novi info-pult u Jokeru i predavanje u Kaštelima

Stručnjaci će govoriti o ugradnji fotonaponskih sustava na kuće ili zgrade

Dalmatinska energetska agencija – DEA, idući tjedan, 15. i 16. svibnja od 9 do 19 sati, u trgovačkom centru Joker zbog velikog interesa građana organizira još jedan info-pult na kojem će se svi zainteresirani moći dobiti informacije vezane uz korištenje sunčane energije i ugradnji fotonaponskih sustava na kuće ili zgrade.

Tu će biti dostupan i detaljan Vodič za postavljanje fotonaponskog sustava na kuću ili zgradu u kojem su odgovori na brojna pitanja vezana uz korištenje sunčane energije. Vodič odgovara na teme o tome isplati li se ugraditi fotonaponski sustav, kakva je pravna procedura, kakve se porezne stope primjenjuju kao i iscrpne tehničke karakteristike važne za postavljanje sustava. Vodič se u digitalnom obliku može preuzeti s web-stranice Dalmatinske energetske agencije www.dea-sdz.hr

DEA nastavlja i s informativnim predavanjima o ugradnji fotonaponskih sustava te će u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Kaštela, u ponedjeljak, 15. svibnja, u Vili Nika, na adresi Kamberovo šetalište b.b., Kaštel Stari, održati predavanje 'Osnove fotonaponskih sustava'. Stručnjaci DEA-e građanima će, nakon predavanja, biti dostupni za pitanja.

Nadalje, Dalmatinska energetska agencija na web-stranici objavila je Bazu podataka certificiranih izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije. Baza podataka će se kontinuirano ažurirati i nadopunjavati. Popis certificiranih izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Republike Hrvatske. Preko stranice građani će moći uputiti pitanja i zatražiti preporuke. DEA će, pak, nadzirati rad certificiranih izvođača i projektanata.

Podsjetimo, Dalmatinska energetska agencija svima zainteresiranima za ugradnju fotonaponskih sustava, kontinuirano pruža besplatne savjetodavne usluge i podsjeća na to da zbog velikog broja sunčanih sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji gađani imaju prirodne predispozicije za ostvarivanje energetske neovisnosti. 

Vaša reakcija na temu