Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DOŽUPAN ČOGELJA O BENAMA 'Pokušava se stvoriti problem tamo gdje ga uopće nema'

DOŽUPAN ČOGELJA O BENAMA 'Pokušava se stvoriti problem tamo gdje ga uopće nema'

Komentirao je situaciju s koncesijom i jamom koja pušta fekalije u obalni pojas

Dožupan Stipe Čogelja komentirao je slučaj Bene i zahtjeve za raskidom koncesije koju već 15 godina drže firme HDZ-ovog koalicijskog saveznika Željka Keruma. Problem je jama koja pušta fekalije u obalnom pojasu. Županijsko Povjerenstvo za praćenje koncesije aktiviralo se tek nakon što je analiza Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pokazala astronomske vrijednosti bakterija u fekalnom potočiću. Analizu je naručila Park šuma Marjan. 

'Već ste više puta vidjeli, nažalost, da se gradski oci pokušavaju ponašati kao najveći stručnjaci i u onim područjima o kojima ništa ne znaju. Nažalost, vidjeli smo kako to završi. Uglavnom im se odluke ponište, radnje ospore. Tako i ovaj put. Konstantno se pokušava stvoriti problem tamo gdje ga uopće nema. A meni se čini da je prebacivanje teme na Bene još jedan klasičan PR potez njihovih savjetnika iz Zagreba koji žele skrenuti pažnju s bitnih problema u Splitu, a vidjeli smo koji su to problemi proteklih dana kada smo se morali crveniti ispred cijele Hrvatske', kazao je Čogelja. 

Što se može očekivati od Županije nakon što je utvrđeno da su se fekalije izlijevale iz jame. 

'Županija će odraditi kao što je radila i do sada. Niti jedna odluka Županije ne pada na sudovima, ako se i dogodi, to je rijetko. Napravit ćemo sve po proceduri. Naravno, nismo nikada štitili niti jednog koncesionara, ali procedura mora biti izvršena. Državno odvjetništvo je točno propisalo kako se oduzima koncesija, to su složeni procesi i poduhvati. Ukoliko budu ispunjeni, ja vam jamčim da će ta koncesija sigurno biti oduzeta', kazao je Čogelja. 

Novinari su ga pitali smatra li da je izlijevanje fekalija iz jame restorana razlog za oduzimanje koncesije. 

'Sigurno da je temelj za nadzor i prijedlog odluka, ali ne možemo prejudicirati odluke Povjerenstva, stručnog tijela i Skupštine. Povjerenstvo je napravilo nadzor na terenu, izvješće je u izradi, ide pred stručno tijelo koje daje mišljenje. Ako ide u daljnji postupak, ide na Županijsku skupštinu', kazao je Čogelja. 

Ni Županija nije dobila nalaze Državnog inspektorata. 

'Nažalost, imamo problem u komunikaciji. Nalaze Državnog inspektorata tražimo preko koncesionara, a on nam mora dostaviti ta rješenja. Od Državnog inspektorata nismo zaprimili nalaz', kazao je Čogelja.

Vaša reakcija na temu