Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com DRUGA STRANA 'Berači maslina su vlasnici zemljišta koji su brali svoje masline, nered su ostavili na zemlji koja je u njihovom vlasništvu'

DRUGA STRANA 'Berači maslina su vlasnici zemljišta koji su brali svoje masline, nered su ostavili na zemlji koja je u njihovom vlasništvu'

S reakcijom se javila udruga Vlasnici zemljišta na Marjanu

Nakon teksta o reakciji Park šume Marjan na branje maslina na južnim padinama brda, javila se udruga Vlasnici zemljišta na Marjanu sa željom da pojasni situaciju. 

'Grupa berača maslina na koju se referirate u članku su vlasnici zemljišta koji su brali svoje masline. Nered su ostavili na zemlji koja je u njihovom vlasništvu. Grane nisu slomljene, nego otpilane i ostavljene opet na površini koja je u privatnom vlasništvu. 

Radnik na rampi nije napravio grešku što je pustio vlasnika zemlje da priđe svojoj parceli jer bi to bilo protuustavno. Vinjete koje izdaje Javna ustanova nemaju nikakvu pravnu težinu jer prema Zakonu o zaštiti prirode ne mogu izdavati vinjete o čemu se očitovalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. 

Javna ustanova nema Plan upravljanja i zbog toga nema nikakve ingerencije nad privatnim vlasništvom. Prema Zakonu o zaštiti prirode i članku 119., park šuma je šuma za javnu upotrebu te privatno poljoprivredno zemljište ne može biti njen dio. Naša udruga je zbog svih tih neregularnosti poslala zahtjev za usklađenjem granica park šume Marjan s važećim hrvatskim zakonima', navode u Udruzi.

Vaša reakcija na temu