Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DUGI RAT Na ulazu u tvornicu ferolegura u nedjelju se organizira prosvjed

DUGI RAT Na ulazu u tvornicu ferolegura u nedjelju se organizira prosvjed

Riješimo se šljake!

U organizaciji građanske inicijative ZA Tvornicu, u nedjelju 26. rujna u podne, na ulazu u tvornicu ferolegura 'Dalmacija' u Dugom Ratu organizira se prosvjed pod nazivom 'Riješimo se šljake!'. 

- Svojim okupljanjem istaknut ćemo da je 5 do 12 za rješavanje problema sanacije zemljišta bivše tvornice 'Dalmacija' Dugi Rat. Prosvjedom ćemo ponoviti svoj stav da država ne smije dopustiti prodaju ostatka zemljišta bivše tvornice sumnjivom investitoru koji je opasnim tvarima već zagadio ne samo prostor na kojem se nalazila tvornica već i cijelo mjesto, a samim time ugrozio zdravlje stanovništva, poručuju iz inicijative. 

Tvrde i kako taj ulagač, tvrtka Projekt Uvala, 'već deset godina ignorira zahtjeve države da sanira zemljište, a sada kuje megalomanske planove o izgradnji turističkog kompleksa s marinom na Dugom Ratu'. 

- Pritom okreće glavu od činjenice da lokalno stanovništvo naveliko obolijeva od karcinoma, a sam se ne usudi popiti čašu vode s malo troske (šljake) sa zagađenog zemljišta, naglašavaju organizatori prosvjeda.

Vaša reakcija na temu