Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DNŽ EKO-AKCIJA Čistio se otpad na ušću Neretve

EKO-AKCIJA Čistio se otpad na ušću Neretve

Za učenike su održane i edukacije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djece, a u sklopu manifestacije 'Dani otvorenih vrata EU projekata' na ušću Neretve održana je eko-akcija čišćenja otpada iz mora. U organizaciji ureda Europe direct Dubrovačko-neretvanske županije koji vodi Regionalna agencija DUNEA u akciji su, uz učenike i ravnateljicu Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, sudjelovali i predstavnici DUNEE, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije kao i stručnjaci udruge BIOM.

Kroz događanje se prezentirao Coasting plus projekt te nulta stopa onečišćenja kao jedan od ciljeva unutar Europskog zelenog plana. Učenicima su održane i kratke edukacije o ušću Neretve, kao i o problematici onečišćenja mora plastikom. Nakon edukativnih aktivnosti i same akcije čišćenja učenici su se uz stručno vodstvo okušali u promatranju ptica.

Događanje je podržala i Čistoća Opuzen čiji su se djelatnici pobrinuli za uklanjanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada.

Održana eko-akcija samo je dio aktivnosti u sklopu manifestacije 'Dani otvorenih vrata EU projekata' čime se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom 'Europe in My Region', a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

Vaša reakcija na temu