Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKO AKCIJA Veća količina plastičnog otpada, boca i šalica za kavu prikupljena na Modrom jezeru

EKO AKCIJA Veća količina plastičnog otpada, boca i šalica za kavu prikupljena na Modrom jezeru

Odvijala se paralelno na tri lokacije

U organizaciji Javne ustanove More i krš, Turističke zajednice Imota te Hrvatske gorske službe spašavanja, na  području Imotske krajine je održana prva ovogodišnja eko-akcija. 

Akcija se paralelno odvijala na tri lokacije u zaštićenim područjima, i to unutar geomorfoloških spomenika prirode, Crveno i Modro jezero, te u posebnom ihtiološkom rezervatu rijeke Vrljike.

Dok je na Crvenom jezeru i u rezervatu Vrljike situacija bila zadovoljavajuća, na Modrom jezeru je prikupljena veća količina otpada, uglavnom plastične ambalaže, boca i šalica za kavu. Kako je zbog epidemije i zatvorenih kafića, Modro jezero postalo dnevni boravak na otvorenom i omiljeno mjesto za ispijanje kave, povećanu količinu otpada možemo povezati s tim.

Organizatori ove ekološke akcije apeliraju na Imoćane i sve goste na Modrom i Crvenom jezeru da svoj otpad ponesu sa sobom ili ga bace u kante za otpatke te na taj način sačuvaju ovaj jedinstveni krški fenomen što izvornijim i urednijim.

Vaša reakcija na temu