Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press EKOLUCIJA Otvoren natječaj za najbolje eko-projekte škola, a najboljima osigurane nagrade

EKOLUCIJA Otvoren natječaj za najbolje eko-projekte škola, a najboljima osigurane nagrade

Prijave traju do 16. travnja

Škole rade genijalne stvari po pitanju pripremanja svojih učenika za stvaranje zelenije budućnosti. Natječaj ekoLucija 101, koji se ove godine održava drugi put, baš takve škole želi nagraditi. Organizira ga portal srednja.hr, a partneri projekta su tvrtka Stemi i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Traže se najbolji eko-projekti škola u pet kategorija: školski vrtovi, recikliranje i odvajanje otpada, edukacije učenika, ekologija i promet te zdrava prehrana. Prijave se šalju putem ovog obrasca.

Najbolje projekti će biti proglašeni u svakoj kategoriji, a dva najbolja u ukupnom poretku bit će i nagrađena.


Nagrada za pobjedničku osnovnu školu su dva Hexapoda, edukativna robota tvrtke Stemi. Nagrada za pobjedničku srednju školu je putovanje u Europski parlament u Strasbourg u Francuskoj za 24 učenice i učenika te dvoje profesora. Učenici će sudjelovati u programu Euroscola.

Kako biste se prijavili, ispunite obrazac koji je dostupan ovdje. Natječaj se zatvara 16. travnja u 23.59h. Pobjednici će biti proglašeni na video konferenciji koja se održava ususret Danu planeta Zemlje, 21. travnja s početkom u 10 sati. Pratiti ju je moguće potpuno besplatno, na YouTube kanalu portala srednja.hr.

Više o projektu ekoLucija 101, koji u prvi plan stavlja sve razloge za optimizam oko ekologije, može se pročitati ovdje.

Vaša reakcija na temu