Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ENERGETSKA OBNOVA Objavljene javne nabave za OŠ Skalice i DV Latica

ENERGETSKA OBNOVA Objavljene javne nabave za OŠ Skalice i DV Latica

Ukupna vrijednost svih 5 projekata energetske obnove iznosi 27.296.076,76 kuna

U sklopu projekata energetske obnove pet splitskih osnovnih škola i dječjih vrtića (OŠ Mertojak, Skalice i Pojišan te DV Mandalina i Latica), u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljene su javne nabave za izvođenje radova na osnovnoj školi Skalice i dječjem vrtiću Latica. Procijenjena vrijednost nabave za OŠ Skalice iznosi 3.433.532 kuna bez PDV-a, dok se vrijednost radova na DV Latica procjenjuje na 746.960 kuna bez PDV-a.

Projektne prijave za energetsku obnovu ukupno 5 objekata osnovnih škola i vrtića izradila je Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. u suradnji s Gradom Splitom - Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, i time osigurala bespovratna sredstva Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora', dok je dječji vrtić Morski konjić u Slatinama obnovljen putem natječaja 'ZelEN' u iznosu od potpuno bespovratnih pola milijuna kuna bez PDV-a.

- Ukupna vrijednost svih 5 projekata energetske obnove iznosi 27.296.076,76 kuna, od čega su bespovratna sredstva osigurana u iznosu od 11,083,597.05 kn (maksimalno prihvatljivih 40%). Kako bi se udio sufinanciranja Grada Splita što većim dijelom osigurao iz vanjskih izvora, Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. također je prvog dana otvaranja 'Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu', kojeg je u srpnju raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, prijavila svih 5 navedenih projekata te će se iz navedenog Fonda za sufinanciranje, ako se prijave odobre, dodatno sufinancirati iznos od 8.106.157,36 kuna - poručili su iz Grada.

Rok za dostavu ponuda za OŠ Skalice je 16. kolovoza, za DV Laticu 21. kolovoza, dok se objava postupaka javne nabave za ostale objekte očekuje do kraja ove ili početkom iduće godine. Svi objekti bit će energetski obnovljeni do sredine 2021. godine.

Vaša reakcija na temu