FEKALIJE U MORU Na korčulanskoj plaži nije preporučljivo kupanje

FEKALIJE U MORU Na korčulanskoj plaži nije preporučljivo kupanje

Rezultati analize uzoraka uzetih 1. lipnja prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje intestinalni enterokok i Escherichia coli

Dubrovačko-neretvanska županija upozorava da je na plaži Prižba na Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

- Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 3. lipnja 2020., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2020. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prižba na Korčuli, uzorkovanog 1. lipnja 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje intestinalni enterokok i Escherichia coli - izvijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

- S obzirom na to da uzorci mora na plaži Prižba na Korčuli, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti - zaključuju iz Županije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(66835, "");
Pregledaj komentare
29