Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Fekalije se ulijevaju u rijeku Jadro

VIDEO Fekalije se ulijevaju u rijeku Jadro

Građani Solina okupili su se u Facebook grupi u kojoj ukazuju na razne probleme u gradu

Skupina Solinjana okupila se u grupi na Facebooku preko koje žele nadležne upozoriti na niz manjih i većih problema koji muče stanovnike grada na ušću Jadra. Među zadnjim objavama našla se i ona o izlijevanju fekalija u rijeku Jadro, a to je bio povod nekim članovima da danas odu na rijeku i snime video. Problem s izlijevanjem fekalija, kaže Toni Meštrović, prisutan je niz godina.

- Još prije dvije godine smo o svemu obavijestili Grad, sanitarnu inspekciju i Ministarstvo zaštite okoliša od kojih smo dobili odgovor na dopis da su izašli na teren, ali da nisu potvrdili navode o izlijevanju kanalizacije u rijeku. Riječ je uglavnom o privatnim parcelama iz kojih fekalije idu u Jadro. Događa se to na nekoliko lokacija, od izvora do ušća, a ovaj video smo snimili negdje po sredini rijeke - kaže Toni te dodaje kako im je namjera ukazivati na probleme svog grada preko društvenih mreža i tako utjecati na nadležne službe da krenu u rješavanje. 


Vaša reakcija na temu