Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay FOND PONOVNO OTVARA POZIV Od četvrtka se natječite za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

FOND PONOVNO OTVARA POZIV Od četvrtka se natječite za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Na raspolaganju je 1.839.877,70 kuna

U četvrtak, 24. lipnja u 8 sati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ponovno otvara Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda.

Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju od strane prodajnog mjesta, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja. Uspješnost rezervacije potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu, a na kojoj se nalaze uneseni podaci, redni broj prijave, kao i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji ovisno o kategoriji i cijeni vozila iznosi 7% traženih sredstava Fonda. Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se Javni poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti.

Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i listu prodajnih mjesta moguće je naći na stranici vozimoeko.fzoeu.hr 

Na raspolaganju je 1.839.877,70 kuna.

Vaša reakcija na temu